PANORAMA: I november skal den nye dialyseavdelingen være klar. Karin Paulsen (t.v.) og Ellen Kongshaug (t.h.) tror og håper pasientene vil sette pris på de flotte utsikten.

Får byens flotteste utsikt

19. januar, 2021

12:17

Ingen kommentar

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Dialysepasientene går snart lysere tider i møte. I toppetasjen på sykehuset står en topp moderne avdeling med panoramautsikt og venter på dem.

SILJE ELISE MOSSESTAD tekst og foto

To ganger i uka må Anne Berg sette seg i stolen på dialyseavdelingen. Mellom fire og fem timer må hun tilbringe der hver gang. Tiden kan til tider gå sakte.

Rommet hun sitter i er ikke spesielt innbydende.

– I dag har jeg heldigvis fått til å sove litt. Ellers hører jeg på en lydbok eller litt musikk. Jeg er veldig spent på den nye avdelingen, sier Anne Berg som har vært dialysepasient i to år.

Dagens situasjon: Anne Berg ser fram til å få fin utsikt på den nye avdelingen. Det samme gjør sykepleier Karin Paulsen (t.h.).

Den nye avdelingen skal tas i bruk i begynnelsen av november.

23 dialysestoler og en upåklagelig utsikt over byen bedrer forholdene betraktelig.

– Jeg elsker utsikt, så dette ser jeg fram til, sier Anne Berg.

– Til våren vil hver av stolene få hver sin TV og radio, så de selv kan bestemme hva de vil se eller høre på, forteller Ellen Kongshaug som har vært med å planlegge nybygget.

Forandring fryder

Mandag var det klart for innflytting i 6. byggetrinn, eller bygg C ved Sykehuset i Vestfold. Ti år etter at forprosjektet til 6. byggetrinn ble påbegynt, står nå 23312 kvadratmeter med moderne sykehusfasiliteter klare til å tas i bruk. Disse kvadratmeterne fordeler seg på:

  • Ni etasjer (Syv over og to under jorda)
  • 1.584 rom
  • 160 pasientsenger
  • Seks sengeposter
  • Seks poliklinikker
  • Tre medisinske servicefunksjoner
  • Et stort og luftig sentralrom med en takhøyde på 34,5 meter og en grunnflate på cirka 800 kvadratmeter

– Fellesfunksjoner som bibliotek, kantine, kafeteria, kiosk, auditorium, syv møterom for felles bruk, garderober, fire personheiser, tre transportheiser og trapper.

Bygget har til sammen kostet 1,1 milliard kroner.

red@byavisatonsberg.no

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *