Får grønt lys i ny stor bærekraftrapport

21. oktober, 2022

15:10

Ingen kommentar

Söderberg & Partners har gjennomført en analyse av de norske livsforsikringsselskapenes bærekraftarbeid. Rapporten avdekker stor variasjon i selskapenes tilnærming til bærekraft, og hvor aktivt de jobber med dette.

DnB og Storebrand er alene om å få grønt lys i ny stor bærekraftrapport fra Söderberg & Partners. Siden 2014 har Söderberg & Partners analysert og vurdert bærekraften til finansielle produkter. Nå er den første bærekraftsanalysen av norske livsforsikringsselskap klar, og viser blant annet hvordan selskapene velger ut bærekraftige fond, hvordan de bidrar til en mer bærekraftig finansnæring, og om de gjør det enklere for kundene å velge bærekraftige fond.

– Målsettingen med analysen er å gjøre det enklere for våre kunder å velge bærekraftige alternativ. Samtidig ønsker vi å bidra til at bransjen i enda større grad setter søkelyset på bærekraft, sier Jan Kjetil Hvamstad, CCO i Söderberg & Partners Norge.
– Det er viktig å poengtere at vi ikke gjør dette for å henge ut noen, men ønsker å fremheve de flinke og skape dialog med de som kan bli bedre.

De største forskjellene blant de undersøkte selskapene, finner vi i påvirkningsarbeidet, i ambisjoner og verdiskaping i feltet, samt bærekraftige investeringsprosesser. Resultatet er basert på en balansering av karakterene fra hvert av disse parameterne.

Livforsikringsselskapene er generelt flinke til å integrere bærekraftmomenter i forvaltningen. De viktigste forskjellene finnes i påvirkningsarbeidet, der de som får grønn vurdering er betydelig mer aktive og proaktive, og jobber med tydeligere prosesser i motsetning til de øvrige.

Rangeringen i rapporten er relativ, noe som betyr at bærekraftarbeidet til selskapene som er blitt undersøkt sammenlignes opp mot hverandre. Det er kun to selskaper som får grønn totalvurdering. To selskap får gul, og ett selskap vurderes dessverre til rød.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.