Farmen kjendis aktuelle Ezzari med ny låt om å føle seg annerledes – Gategutt

23. januar, 2022

20:55

Ingen kommentar

I disse dager slipper Farmen kjendis aktuelle Ezzari, sin nye låt “Gategutt”, som han også fremfører et utdrag av på en episode av Farmen

Adam forteller om “Gategutt”:

“Gategutt” er en låt om å føle seg annerledes, og bli sett ned på. Jeg tror mange, i ulike settinger har følt seg annerledes, og av den grunn følt seg liten. For min del har jeg følt på dette flere ganger, faktisk i flere settinger. I denne låta snakker jeg om å bli sett på annerledes for å være fra Oslos såkalte drabantbyer. Mange ganger har jeg følt meg sett ned på for å være fra Hauketo i Søndre Nordstrand. Jeg har mange ganger hørt at jeg er fra “ghettoen” i Oslo. Der det er farlig. Der det er mye kriminalitet. Der det er mye innvandrere. Og at dit må man aldri gå. For meg har det vært latterlig å høre.

Da jeg fikk mitt første gjennombrudd som artist følte jeg veldig mange ga meg masse kjærlighet. Det var selvfølgelig nytt for meg. Jeg fikk reise Norge rundt, spille konserter, jeg ble invitert på bransjefester med kjendiser jeg kun hadde sett på TV, og jeg følte meg så velkommen. “Jeg følte meg som prinsen av byen.”

Men etter hvert merket jeg at ofte når folk ikke visste hvem jeg var, når jeg bare var gamle Adam fra Hauketo, og ikke artisten Ezzari, da ble det annerledes igjen.

Da var det tilbake til å føle meg stemplet som en gategutt fra “ghettoen”.

Jeg håper alle som har følt seg annerledes kan høre denne låta og finne styrke. Enten man føler seg annerledes på grunn av legning, religion, bakgrunn, bosted, hudfarge eller hva som helst annet, håper jeg man kan høre “gategutt” og finne styrke i nettopp det å være annerledes. Om man ikke kjenner seg igjen i teksten min, er det også helt fantastisk. Da håper jeg lytteren vil åpne sitt hjerte, å prøve å forstå hvordan det er for oss andre. For noen ganger kan det vært vanskelig å føle seg annerledes og liten. Jeg håper at gjennom teksten min, og flere åpne samtaler, at vi som et samfunn kan få mer forståelse for hverandre, og hverandres ulikheter.”

Ezzari satte virkelig navnet sitt på kartet etter en solid debut i 2017. Siden da har han utgitt 11 singler og to EPer, hatt en rolle i den globale suksess-serien SKAM, gjort en hel haug med store live-opptredener og vært med i NRKs podkastsatsning «Andregenerasjonen». I 2020 vant han og MakeTheNoises Musikkforeleggerprisen i kategorien “Årets verk – populær” for “Elsk/Hat-forhold til Søndre”. Ezzari har nå over 19 millioner streams på Spotify og over 1,5 millioner visninger på YouTube. Nylig slapp han “Dunya” med den svenske rapperen Lamix. I tillegg er han en av deltagerne på Farmen Kjendis 2022, som begynte å rulle på skjermen i januar i år.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *