Representanter fra Prinsesse Kristinaforeningen stilte ikke bare opp i sine lekre sagakjoler til ære for jubilanten, de bød også på hjemmelaget Santiago- kake med oppskrift som går så langt tilbake som til 1800- tallet.

Feirer 60 år med spansk kultur med utstilling i Tønsberg

30. juni, 2024

08:56

Ingen kommentar

Fredag innviet Spanias Turistkontor sin nye utstilling “60 år på vandring”, som markerer kontorets tilstedeværelse i Norge helt siden 1964.

Navnet på utstillingen referer ikke bare til antall år kontoret har eksistert i Norge, men også til utviklingen i de norske turisters preferanser opp gjennom årene.

Fra den spede start på 60- tallet når Spania- turistene hovedsakelig dro for å oppleve sol og sangria, og frem til i dag, hvor en aktiv ferie og da gjerne ispedd litt vandring, vel så gjerne står i fokus. Store deler av utstillingen er derfor dedikert pilegrimsvandringene til Santiago de Compostela.

Utstillingen er å finne på Vikingodden på bryggen i Tønsberg og skal stå frem til 29.august. På markeringen i går samlet det Spanske Turistkontoret et knippe gode samarbeidspartnere og kollegaer.

Avtroppende turistdirektør for Spania i Norge, Juan Francisco Cervero, ønsker de inviterte hjertelig velkommen.

Gode samarbeidspartnere

Både ordføreren i Tønsberg, Frank Pedersen, samt Fylkesvaraordfører i Vestfold fylke, Ellen Eriksen kom og kastet glans over markeringen. I tillegg deltok representanter fra Torp flyplass, diverse reisebyrå og presse samt deltakere fra Kristina-løpet, Formidlergruppen Prinsesse Kristina av Tunsberg og ikke minst Pilegrimsfellesskapet St. Jakob. Sistnevnte, med Eivind Luthen i spissen, har vært en god samarbeidspartnere opp gjennom årene og har sjenerøst lånt ut plass til utstillingen ved siden av båtbyggerne på Vikingodden.

Lyst til å lære mer om bakgrunnen til Spanias turistkontor, oppstarten til den berømte Miró-logoen og kanskje se litt av Spanias turistkampanjer opp gjennom årene? Og er du nysgjerrig på hvem denne Prinsesse Kristina er?

Alt dette samt en oversikt over åtte av de viktigste vandrerutene til pilegrimsmålene Santiago de Compostela og Caravaca de la Cruz, kan du oppleve i Tønsberg i sommer.

Deler av utstillingen “60 år på vandring” og med båtbyggingen av Gokstadskipet i bakgrunnen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.