TROR DET GÅR RETTE VEIEN: Ordfører Anne Rygh Pedersen tror og håper at vi går mot lysere tider. Det er mange som nå har fått vaksine, og hvis vi tar ansvar og holder avstand en stund til, tror jeg vi har lagt det verste bak oss, sier hun. FOTO: TØNSBERG KOMMUNE

Fikk en skikkelig ilddåp som fersk ordfører

2. august, 2021

14:41

Ingen kommentar

Ordfører Anne Rygh Pedersen fikk litt av en ilddåp som ordfører i fjor, særlig med tanke på pandemien som slo innover oss.

ESPEN JØRGENSEN tekst

Hvordan har det har vært å stå i stormen, særlig de siste to-tre månedene?

– Det har vært et veldig annerledes år å starte på vervet som ordfører. Ordførerrollen har blitt synlig og vi har forsøkt å vise tydelig le

delse og informere godt gjennom alle kanaler. Det har uten tvil vært et krevende år for alle. Vi har holdt det gående med kriseledelsesmøter flere ganger i uka, i helger, ferier og selvsagt i hverdagen. Vi har hele tiden forsøkt å se fremover for å være forberedt på det som måtte komme av utfordringer i forbindelse med pandemien, samtidig som vi har gjort det vi kan for å opprettholde tilnærmet normal drift i kommunens viktige tjenester til befolkningen. Den siste perioden med en uoversiktlig smittesituasjon og høy smitte i befolkningen har vært ekstra krevende, men jeg ser til min store glede at sammen men folkene i Tønsberg, næringslivet, frivillige organisasjoner og ikke minst alle de ansatte i kommunen, har vi klart oss gjennom det verste. Tusen takk til hver og en av dere som har stått i dette i over ett år, og ganske særlig i denne siste krevende tiden med nedstengning og strenge restriksjoner, sier Rygh Pedersen.

– Vi skal klare dette sammen

Når tror du vi har lagt det verste bak oss?

– Jeg håper og tror at vi går mot lysere tider. Det er mange som nå har fått vaksine, og ikke minst er vi sammen veldig flinke til å ta hensyn til hverandre. Hvis vi tar ansvar og holder avstand en stund til, tror jeg vi har lagt det verste bak oss. Men dette er tro, sikre kan vi ikke være. Vi trenger ikke gå lenger enn til Holmestrand og Skien for å se at dette fort kan blomstre opp igjen. Men – hvis vi er skikkelig flinke nå, så skal vi klare dette sammen, sier hun med et smil.

– Hva slags sommer tror du vi får i år? Blir den tilnærmet normal eller vil det bli en del restriksjoner?

–Sånn det ser ut nå, så tror jeg vi får en sommer som ligner på den vi hadde i fjor. Det ble på tross av avstandsregler og krav en veldig bra sommer i Tønsberg. Jeg tror vi får se noe av det samme i år. Vi trenger å forsiktig åpne samfunnet igjen, og kunne være mer sammen under trygge smittevernforhold, sier hun.

Har mange hobbyer

Har ordføreren selv noen ferie planer?

– Jeg har campingvogn på Stolpestad mellom Stavern og Nevlunghavn, så der kommer jeg til å feriere. Det er veldig fint der, og så er det kort vei til Tønsberg. Her jeg også kommer til å bruke mye tid. Vi som bor i «gamle Vestfold» bor jo i selve ferieparadiset, så vi trenger ikke reise langt i sommerhalvåret, sier hun.

– Når du ikke jobber for byen og dens innbyggere, hva liker du best å holde på med i fritiden? Noen hobbyer?

– Jeg har masse hobbyer. Det blir turer med bikkja, både av nødvendighet og glede. Jeg er veldig glad i å sitte i sola og lese, så i løpet av en sommer går det med mange bøker. Og så driver jeg med håndarbeid i alle slags former – favoritten for tida er å strikke Tønsberg-genseren, sier en smilende ordfører.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *