MATSENTRALEN: Hver uke henter Frelsesarmeen mat fra Matsentralen, Og hver onsdag mellom klokken 11.00 og 13:00 Kan du møte korpsleder Monica Ellingsen under matutdeling. Foto: Hina Aslam.

Flere permitterte får mat fra Frelsesarmeen

3. august, 2021

08:05

Ingen kommentar

Ukentlig tar nye personer kontakt med Frelsesarmeen i Tønsberg. Blant dem nye er mennesker som er permitterte ifølge koronapandemien. – Det er spesielt barnefamilier som har levd kanskje på sparepenger hittil som har begynt å slite nå, sier korpsleder i Frelsesarmeen i Tønsberg, Monica Ellingsen.

HINA ASLAM tekst og foto

Rundt 50 personer kommer ukentlig og banker på døra til Frelsesarmeen i Tønsberg for å få mat. Blant dem ser man en økning på permitterte.

For mange kan terskelen om å spørre om hjelp være stor. Men situasjonen med koronapandemien har gjort at ukentlig så tar nye mennesker kontakt med Frelsesarmeen i Tønsberg for å få hjelp med mat eller ulltøy nå.

–Hvis terskelen er for stor til å komme send gjerne sms eller en epost til oss, sier korpsleder i Frelsesarmeen i Tønsberg, Monica Ellingsen.

MAT: Ukentlig tar flere nye personer kontakt med Frelsesarmeen i Tønsberg for å få hjelp til mat. Foto: Frelsesarmeen Tønsberg

Permitterte trenger hjelp

Alle typer mennesker tar kontakt med Frelsesarmeen i Tønsberg.

Blant dem er minste-pensjonister, rusmisbrukere, spill avhengige og alene-forsørgere, barnefamilier og flyktninger

–Den nye gruppen som kommer nå ifølge koronapandemien er permittert. Da er det spesielt barnefamilier som kommer som til nå kanskje har gått på sparepenger, men nå har behov for hjelp, forteller korpsleder i Frelsesarmeen i Tønsberg, Monica Ellingsen.

Viktig med verdighet

Ellingsen forteller at det kan være stor terskel for noen om å be om hjelp.

–Send en sms eller ta kontakt på epost, man trenger nødvendigvis ikke å stelle seg i kø hver onsdag for å få mat. Er dette vanskelig for noen så ordner vi det på en annet måte, sier hun.

For Frelsesarmeen er det viktig at alt blir gjort på en verdig måte.

Ellingsen har jobbet mange år for Frelsarmeen. I august 2020 flyttet hun til Tønsberg når hun fikk tilbud om å begynne å jobbe for Frelsesarmeen i Tønsberg.

Hun følte seg kallet til Tønsberg, og for ekstra motivasjon når hun ser mennesker som var i en vanskelig situasjon komme seg ut av det.

Hjelpende hånd

–Vi ønsker å hjelpe folk med situasjon de er i og ikke bare mat, sier hun.

Derfor gleder hun seg til å åpne opp litt når det lar seg å gjøre for å møte mennesker som kanskje har behov for mer støtte enn mat.

EN PRAT: – Kom gjerne for en prat om du trenger det, oppfordrer korpsleder Monica Ellingsen. Foto: Frelsesarmeen Tønsberg.

–Om vi ikke for åpnet snart så er jeg bekymret for våre brukere, sier hun.

Hun ber om at alle som trenger hjelp tar kontakt om det er å stelle seg i matkøen eller sende en sms.

–Men korona stopper ikke oss, siden mars har vi klart å finne alternative løsninger for å hjelpe de som trenger det. Og det klarer vi nå også, sier hun.

Ellingsen oppfordrer alle til å ringe 474 74 994 eller å sende epost til tonsberg@frelsesarmeen.no

Fakta

Frelsesarmeen har tilbudt «suppe, såpe og frelse» i Norge siden 1888.

Frelsesarmeen er en global, kristen bevegelse med et utstrakt sosialt engasjement. I over 130 land tilbyr de “suppe, såpe og frelse” for å møte folks fysiske, psykiske og åndelige behov.

De driver omlag 250 virksomheter i Norge innenfor en lang rekke arbeidsområder, hvor de største er fattigdomsbekjempelse gjennom arbeidsformidling, rusomsorg, tjenester for barn, unge og familier, gjenbruk samt nærmiljøkirker (korps) med et utstrakt fritids-, hjelpe- og aktivitetstilbud til lokalsamfunnene.

I Tønsberg har de blant annet disse tilbudene:

Pårørendehuset, gatefotball, Farmannshjemmet, Skaperverket Såpa og sykkelverksted og Fretexbutikken.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.