Flere politifolk er viktigere enn noen gang, Senterpartiet!

31. august, 2023

13:33

Ingen kommentar

Sveinung Stensland, Høyre, Rogaland

I stedet for å ta ansvar, tegner Senterpartiet skremmebilder av Høyres politikk. Senterpartiet kutter i politifolk for å åpne nye kontorer. Det blir det ikke mer trygghet av, hverken i byene eller i distriktene. 

Av: Sveinung Stensland, justispolitisk talsperson i Høyre

Den 15. august beskylder Else Marie Rødby (Sp) Høyre for å ønske å «fortsette sentraliseringen av politiet». Det er en merkelig kritikk å få fra et parti som har ansvar for at det i løpet av de siste to årene blitt 255 færre politifolk i politidistriktene. Det kan ikke kalles en styrking av «lokalpolitiet». 

Høyre tar til orde for flere politifolk i politidistriktene. Med Høyre i regjering ble politiet styrket med 2 500 flere operative politifolk, en økning av driftsbudsjettet med rundt 4,2 milliarder kroner og 5 milliarder kroner til større investeringer. Høyre vil fortsette satsningen på politiet.   

Senterpartiet står bom fast i fortiden og insisterer på å gjennomføre en politikk som vil svekke politiet og beredskapen i Norge. Vi får ikke bedre beredskap verken i byene eller distriktene av nye politikontorer. Politimenn- og kvinner er den viktigste beredskapsressursen vi har. I stedet for å redusere antall politifolk i distriktene, slik Senterpartiet har gjort, vil Høyre øke antallet politifolk i hele landet.  

Senterpartiet bør lytte mer til politiet og de utfordringene de har. Nedgangen i politifolk i politidistriktene må stanses. Det er det som betyr noe for folks trygghet og sikkerhet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *