Flest arbeidsledige i bygg og anleggsbransjen

2. juni, 2023

10:24

Ingen kommentar

Arbeidsledigheten i Vestfold og Telemark er stabil, men gikk noe ned fra april til mai. Det har vært en nedgang i arbeidsledigheten i de fleste bransjer, unntaket er bygg- og anleggsbransjen.

I mai var 4.322 personer, eller 2 prosent av arbeidsstyrken, registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette er litt høyere enn gjennomsnittet i landet som er 1,7 prosent.

– Det er viktig å understreke at arbeidsledigheten i historisk perspektiv er svært lav, og at det er vanlig at ledigheten blir lavere fra april til mai, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Flest fra bygg- og anlegg

Arbeidsledige fra bygg- og anleggsbransjen utgjorde den største gruppen av de arbeidsledige som har registrert en yrkesbakgrunn. 529 av de 4.322 ledige kom fra denne bransjen.

Nedgang

Det var en nedgang i arbeidsledigheten for personer med yrkesbakgrunn fra helse og omsorg, undervisning, butikk og salgsarbeid. Samtidig har det vært en økning av arbeidsledige i bygg og anleggsbransjen. 26 prosent flere var registrert som arbeidsledige i denne bransjen sammenlignet med mai i fjor.

– Bygg og anleggsbransjen er en bransje som i stor grad påvirkes av renteøkning, prisvekst og inflasjon. Det er nok en viktig grunn til økningen av arbeidsledige i denne bransjen nå, sier Anundsen.

ARBEIDSLEDIGHET I VESTFOLD OG TELEMARK
MAI 2023

 

·       Antall arbeidssøkere totalt: 7.753

·       Antall helt ledige: 4.322

·       Antall delvis ledige: 2 054

·       Antall på arbeidsmarkedstiltak: 889

·       Andel helt ledige: 2% (1,7 % i landet)

·       Ledige stillinger: 3.629

 

Mange ledige stillinger

Det var 3.629 utlyste stillinger i Vestfold og Telemark i mai. 758 av stillingene var innen helse, og omsorg, 406 innen butikk- og salgsarbeid og 403 innen reiseliv og transport. 458 av de utlyste stillingene var sommerjobber.

– Det er gode jobbmuligheter i mange bransjer. Om du er på jobbjakt burde du derfor benytte deg av sjansen til å finne en spennende jobb nå. Mange arbeidsgivere er på utkikk etter gode arbeidstakere, og mange er også positive til å ansette noen som ikke har helt riktige kvalifikasjoner ved å tilby opplæring og kompetanse på arbeidsplassen. Dessuten er det fortsatt ledige sommerjobber, sier Anundsen.

Høyest i Horten

Det er stor variasjon i arbeidsledigheten i kommunene. Høyest arbeidsledighet er det i Horten med 2,5 prosent, etterfulgt av Skien med 2,4 prosent. Færrest arbeidsledige er det i kommunene i Vest-Telemark.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *