TRENERN FRA FOTBALLØYA: Flint-treneren Shaun Constable er fornøyd med guttas prestasjon i Sarpsborg. Foto: Flint

Flint startet sesongen med å holde nullen

9. april, 2024

19:30

Ingen kommentar

Det ble 90 lange fotballminutter da rekruttene til Sarpsborg 08 gang på gang løp i forsvarsmuren til Flint.

Tekst: Bendik Berntsen

– Er det én ting dette laget er best på, så er det fellesskapet, mener Flint-trener Shaun Constable.

Og det viste de da de tok turen over Oslofjorden for åpningskampen i Norsk Tipping-ligaen. Mens andrelaget til Sarpsborg 08 klamret seg til plassen over nedrykksstreken i fjor, rykket Flint opp etter spennende kvalikkamper mot Råde. Laget fra Østfold har i likhet med laget fra Vestfold et ungt lag, men de har også flere som har debutert i Eliteserien for A-laget. De presset Flint langt inn på egen banehalvdel store deler av kampen, og fikk flere skudd i stolpen. Men sarpingene klarte aldri å overliste Flint-keeperen Kim Bjørkesett.

Flint har nemlig jobbet hardt, og riktig. Posisjoneringstreningene har vist seg å gi Flintspillerne en god forståelse av hvor de bør være når de ikke har ballen.

Laget som gav alt

Det var et hardtarbeidende Flint-lag som sikret sesongens første poeng. Det første av de 22 poengene Constable regner med å trenge for å bli i ligaen. Etter dette første delmålet er det langsiktige målet å gjenta fjorårets opprykk.

De tre som kom på årets lag 2023 viste sin klasse i den første kampen av sesongens ligaspill. Det gjelder den nevnte storkeeperen Kim Bjørkesett, kapteinen Adrian Krysian og unggutten med 16 mål i fjor, Noah Abrahamsen.

En annen som gav alt var Flints midtbanegeneral Kristian Rinaldo Pedersen. Med et gult kort og krampe i både venstre- og høyrebeinet, var det til slutt en sliten kriger som ble byttet ut av Constable. Den andre Flint-spilleren som ble vist den gule fargen av dommeren Martin Myklebust, var Rinaldos midtbanekompanjong Luis Brendsrød. Bak dem sto lillebroren til Luis, Tristan, støtt i forsvaret sammen med Mathias Storli, Mads Jensen og Daniel Hersløv. Flints nummer ni og ti, Jostein Bruun og Jonas Svendsen, leverte varene hele kampen. Mohamed Srour har skåret fire mål på tre siste kampene, men måtte gå målløs av banen da han ble byttet ut for Abrahamsen i det 77. minuttet.

To spillere fikk sin debutkamp for laget fra Løvveid. Emil Nikolaisen kom inn for Tristan Brendsrød like etter pausen og Amund Engseth ble byttet inn i siste spilleminutt av briten til deres første ligakamp for Norges tiende største klubb.

Det var altså de som stod for fjorårets opprykk som startet den første kampen i Norsk Tipping-ligaen. Noe som ikke var tilfeldig:

– Jeg har troen på at de vil ta det neste steget, forteller Constable.

Og det må de. For neste kamp er mot FK Eik Tønsberg som gjorde en god kamp mot fjorårets Obos-lag, Hødd, i første runde av PostNord-ligaen (1-1).

FK Eik Tønsberg neste

Den tidligere Moss-treneren har allerede ledet Flint til gode resultater i de to kvalifiseringskampene til NM. Den første kampen ble attpåtil hele 7-0 mot Nøtterøy. Den andre kampen var imidlertid hakket vanskeligere, og etter bare 25 minutter stod det 0-2 på tavla. Constables mannskap viste mental styrke da de snudde resultatet til 3-2 før dommeren blåste i fløyta for siste gang. Noe som gjorde at de kvalifiserte seg til NM, der de i første runde møter nettopp FK Eik Tønsberg. Lokalderbyet spilles på torsdag klokken 19:30 på Flint Esso Arena.

“Kampen om Tønsberg” er oppgjøret ingen bør gå glipp av. Billettene koster under 100-lappen og kan kjøpes på Flints hjemmeside.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *