Flomtoppen er nådd flere steder på Østlandet

25. mai, 2023

07:51

Ingen kommentar

For flere steder i landet ser flommen ut til å være over for denne gang. Dette betyr likevel ikke at flommen ikke kan ta seg opp igjen senere da det fortsatt er mye snø igjen i fjellet.

I Trysilelva og øvre deler av Glomma avtar flommen, mens vannføringen i nedre del av Glomma og i Øyeren vil fortsette å øke sakte.

– Det ser ut som flomtoppen i øvre del av Glomma og i Trysilvassdraget er nådd, og at vårflommen nå er over i den delen av landet, sier Anne Fleig, flomvakt i NVE. Vannstanden i Øyeren, og vannføringen i nedre del av Glomma vil fortsatt øke sakte de nærmeste dagene, tilføyer Fleig.

I Drammensvassdraget har flommen nådd oransje nivå både i Krøderen og Sperillen onsdag. Vannføringen nedstrøms disse to innsjøene er stigende.

– Flommen i Krøderen og Sperillen ventes å kulminere før helgen og vil deretter avta raskt igjen. Sperillen vil nå en topp rundt torsdag og ventes å avta igjen i løpet av helgen. Slik situasjonen er nå, med lite regn og kjøligere vær i fjellet de nærmeste dagene, venter vi ingen alvorlig skadeflom i Drammenselva, tilføyer Fleig.

Fortsatt mye snø i fjellet

Også i Sør-Norge er det fremdeles mye snø i fjellet. I høyfjellet i Sør-Norge er ikke snøsmeltingen kommet ordentlig i gang enda, slik at for eksempel i Otta og Gudbrandsdalslågen vil smelteflommen komme etter pinse. Mjøsa vil heller ikke nå flomnivå før etter pinse.

Mer informasjon om situasjonen i Sør-Norge finner du her: Flommen på Østlandet: toppen nås uten alvorlige skader | Varsom.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.