Flyr AS – trafikktall for februar 2022: Bedring i markedet etter gjenåpningen av samfunnet

6. mars, 2022

15:57

Ingen kommentar

BILDET: Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr.

50 017 reisende fløy med Flyr i februar, fordelt på 15 reisemål. Flyrs produksjon, særlig i første del av måneden, var tilpasset den reduserte etterspørselen i markedet. Antall reisende økte gradvis etter at de myndighetspålagte restriksjonene ble fjernet senere i måneden.

Med i gjennomsnitt fire operative fly i februar, oppnådde Flyr totalt 74,1 millioner setekilometer (ASK), med en fyllingsgrad på 64 prosent, en økning fra 54 prosent i januar. Yield for februar endte på NOK 0,55 mot NOK 0,42 i januar.

– Første del av februar var fortsatt preget av kraftig reduksjon i trafikk knyttet til pandemien og omikronsmitte, sier Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr. Markedet bedret seg gradvis gjennom måneden i takt med gjenåpningen av samfunnet og vi er fornøyde med utviklingen i fyllingsgraden og yielden for februar, sier Wikstrøm Frislid.

Enhetsinntekten (PASK) for februar var NOK 0,36, gjennomsnittlig PASK siden første flyvning i juni 2021 er NOK 0,25.

Flyr oppnådde en regularitet på 99,1 prosent og en ankomstpunktlighet på 78,8 prosent for måneden.

Flyr mottok i februar sin første av seks fabrikknye 737-8 og er per februar nede på 41 årsverk per fly som er i henhold til plan. Sommerprogrammet er nå i salg og Flyr skal fly til totalt 38 destinasjoner fordelt på 44 ruter.

Flyr hadde første flyvning den 30. juni 2021 og har siden da totalt hatt 355 900 passasjerer om bord. Flyselskapet ble etablert under Covid-19-pandemien med mål om å bygge en bærekraftig og lønnsom forretningsmodell, tilpasset etterspørselen i markedet. Utvidelsesplaner og rutenettet vil bli justert fortløpende avhengig av pandemisituasjonen. Flyr opererer i dag syv fly på innenlandsruter i Norge og til europeiske destinasjoner. Ambisjonen er å øke produksjonskapasiteten til 12 – 18 fly ved utgangen av 2022.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *