Flyr AS – trafikktall for januar 2022. Marked sterkt preget av koronasituasjonen og smitteverntiltak

4. februar, 2022

19:44

Ingen kommentar

I januar hadde Flyr totalt 30.042 reisende fordelt på 13 reisemål. Flyrs produksjon i januar ble tilpasset den reduserte etterspørselen i markedet, som økt omikronsmitte og strengere smitteverntiltak har medført.

Flyrs totale kapasitet i januar, med tre operative fly, utgjorde 53,5 millioner setekilometer (ASK), med en fyllingsgrad på 53,7 prosent. Gjennomsnittlig fyllingsgrad siden oppstart er på 47,6 prosent.

– Anbefalingen om hjemmekontor og de nye tiltakene som ble innført i desember påvirket umiddelbart luftfarten og førte til en kraftig reduksjon i bestillingene også for reiser i januar, sier Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr. Situasjonen tatt i betraktning, er vi fornøyde med fyllingsgraden vi oppnådde i løpet av måneden, sier Wikstrøm Frislid.

Enhetsinntekten (PASK) for januar var NOK 0,24, tilsvarende gjennomsnittlig PASK siden oppstart. Trafikktallene for måneden viser at Flyr oppnådde en regularitet på 97,6 prosent og en ankomstpunktlighet på 72 prosent. Utviklingen i punktlighet er påvirket av vinterstormene vi opplevde i januar.

Flyr hadde første flyvning den 30. juni 2021 og har siden da totalt hatt 305.924 passasjerer om bord. Flyselskapet ble etablert under Covid-19-pandemien med mål om å bygge en bærekraftig og lønnsom forretningsmodell, tilpasset etterspørselen i markedet. Utvidelsesplaner og rutenettet vil bli justert fortløpende avhengig av pandemisituasjonen. Flyr opererer i dag fem fly på innenlandsruter i Norge og til europeiske destinasjoner. Ambisjonen er å øke produksjonskapasiteten til 12 – 18 fly ved utgangen av 2022.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.