- Det kan være lurt å sitte litt på gjerdet slik situasjonen er nå, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Flyr-krisen: Urolige reisekunder kontakter forsikringsselskapet

31. januar, 2023

09:27

Ingen kommentar

Det unge flyselskapet har ikke lykkes med ny finansieringsplan, og fremtiden er dermed høyst usikker. Reisekundene frykter å ikke få brukt flybilletter de allerede har betalt for.

Mandag morgen ble det kjent at flyselskapet ikke har lykkes med sin alternative finansieringsplan, og at styret nå vurderer om det er muligheter for videre drift.

Dette skaper bekymring hos reisekundene.

– Det er mange som kontakter oss nå i kjølvannet av meldingen som kom i morges. De ønsker å vite om de har noen form for sikkerhetsnett i reiseforsikringen dersom dette ender med at flyselskapet går konkurs, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

– Reiseforsikringen gjelder som normalt, og dekker hendelser som avbestilling grunnet sykdom, forsinkelser, sykdom, tyverier og en del andre uforutsette hendelser. Men en forsikring dekker ikke konkurser, sier han.

– Lurt å ha litt is i magen

Flyselskapet selv forteller at flyvningene mandag går som normalt, men at tiden fremover er usikker.

– Slik situasjonen er nå kan det nok lønne seg å seg å sitte på gjerdet og vente på ny informasjon fra selskapet. Ved en konkurs kan man fort bli sittende igjen med regningen for billetter man ikke får benyttet seg av, og det er noe vi ikke unner noen, sier Handeland.

– Hvis du absolutt må bestille en reise nå, og det ikke finnes gode alternativer, kan det være lurt å velge en fleksibel billett, og ikke minst bruke et kredittkort. Da betaler du med bankens penger og kan stå sterkere hvis noe skulle skje, sier Andreas Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *