Flyr Q4 2021 resultater: Flyr utvikler seg etter planen

17. februar, 2022

17:43

Ingen kommentar

BILDET: Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr.

Fjerde kvartal 2021 var preget av omikron-bølgen i covid-19-pandemien, som betydelig påvirket etterspørselen etter flyreiser. Videreutviklingen av Flyr til å bli et effektivt og fleksibelt lavprisselskap har gått som planlagt selv i en utfordrende pandemisituasjon.

Ved inngangen til 2022 var alle administrative og organisatoriske funksjoner på plass. Det fullt integrerte bookingsystemet leverer som planlagt, selskapets merkenavn blir stadig bedre kjent i markedet og punktligheten har vært utmerket.

– Utviklingen av Flyr går helt etter planen og vi har blitt svært godt mottatt i markedet. Vi er godt fornøyd med utviklingen og etter en utfordrende periode som var sterkt preget av omikronsmitte og myndighetspålagte smitteverntiltak, er vi nå klare for en sommersesong hvor vi vil tilby 38 ruter til populære reisemål, sier Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr.

– Jeg er svært stolt av våre dedikerte og entusiastiske medarbeidere og de svært gode tilbakemeldingene vi får fra de som reiser med oss. Kjennskapen til Flyr vokser stadig, vi er helt i toppen på punktlighet og ikke minst leverer vårt topp moderne bestillingssystem som lovet en enkel og brukervennlig kundeopplevelse. Med vårt sommerprogram blir vi enda mer relevante og vi gleder oss til å ønske nye og tilbakevendende reisende velkommen om bord på våre flygninger, sier Wikstrøm Frislid.

Kabinfaktoren i fjerde kvartal var sterkt påvirket av omikronbølgen og de myndighetspålagte smitteverntiltakene. Flyr har tilpasset produksjonen og rutetilbudet for å minimere de økonomiske effektene knyttet til den volatile markedssituasjonen, noe som beviser organisasjonens iboende fleksibilitet når det gjelder rutestyring.

Selskapets strategi med etterspørselsdrevet vekst består, og retter seg mot ruter innenlands med høy etterspørsel og populære europeiske fritidsdestinasjoner. Med lanseringen av sommerprogrammet vil Flyr tilby 38 ruter. Fyllingsgraden er i bedring inn i 2022 og selskapet forbereder seg for en bedring av markedet. Etter fortrinnsrettemisjonen har Flyr innhentet 250 millioner i ny egenkapital og har dermed fått reetablert den finansielle bufferen.

Siden de første flyvningene startet 30. juni 2021, har Flyr utvidet flåten med fire fly og hadde ved inngangen til 2022 fem fly i produksjon. Dette er gjort mulig med gunstige avtalevilkår og for å sikre kapasiteten til å oppfylle selskapets langsiktige ambisjoner. Flyr har signert ordre på seks nye Boeing 737-8 fly som skal leveres i løpet av 2022, med opsjon på ytterligere fire fly, og er med det vel posisjonert for å få en drivstoffeffektiv flyflåte i løpet av året.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.