Følg handlevettreglene: Kom deg ut i «sonen» så fort du kan

17. desember, 2022

10:35

Ingen kommentar

Desember er travel i butikkene, og den siste uken før jul er aller travlest. Kom deg ut så fort du kan, og bruk gjerne søndagen til å komme i mål med det meste. Her er de beste tidspunktene for innkjøp av gaver og mat til jul.

Ikke alle handler julegaver i juli. Nå er det innspurt for oss som skal ut i «sonen» i siste liten for å redde jula. Vil du unngå stress, bulking, knuffing og – i verste fall – julehat, følg handlevettreglene våre.

– Vær mentalt forberedt på mye folk i butikkene og pust med magen – det blir jul uansett, selv om ikke alt er perfekt. Har du fortsatt mye på handlelappen, så kom deg ut så fort du kan. Jo nærmere julaften, jo verre. Gå for søndag, eller velg morgenen eller kvelden i dagene før julaften. Unngå 22. desember bare, for det er Norges aller travleste handledag hvert eneste år, sier Kjetil Bøe, leder for BankAxept.

Er du i-siste-liten-person? Da bør du lese nøye her: Snik deg ut grytidlig på morgningen på lille eller selveste julaften. Da kan det fortsatt hende du får en grei opplevelse. Men styr unna å handle på julaften rett før stengetid, da er det rene galimatias, og denne strategien frarådes på det sterkeste.

Handlevettreglene for siste uken før jul:

  • Helligdager er best, handle gjerne på søndag (men hvis alle følger rådet, så….)
  • Unngå 22. desember, årets aller travleste handledag! Det ble gjort nesten 7 millioner kjøp 22. desember i fjor, blir det flere i år?
  • Handle bare på julaften hvis du må – du rekker knapt å pakke inn det du har kjøpt.
  • Hvis du kan, handle veldig tidlig eller ganske sent på dagen, dvs. før 11 og etter klokken 17. Unngå mellom 11 og 17.
  • Smil og pust, så blir det god stemning selv om det er litt kø. Vær raus med alle rundt deg, så blir det en god jul!

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *