For mange som dropper bilbelte

4. februar, 2022

18:52

Ingen kommentar

Statens vegvesen kontrollerte belte- og hjelmbruk på over 200.000 kjøretøy i fjor. Det resulterte i 1845 gebyr og 32 anmeldelser.

Det er gledelig at de aller fleste av de vi kontrollerer bruker verneutstyr slik som bilbelte og hjelm, men 1845 gebyr for manglende bruk er likevel for mange. Bilbelte er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet for å redusere tallet på drepte og hardt skadde i trafikken, sier Kjetil Wigdel, avdelingsdirektør for Utekontroll i Statens vegvesen.
Ulykkesanalysene til Statens vegvesen viser at rundt 4 av 10 drepte i bilulykker ikke har brukt bilbelte.

32 anmeldelser på manglende sikring av barn i bil

– De aller fleste sikrer heldigvis barna sine i bilen, men at så mange som 32 barn sitter usikret i bil i dag, er overraskende høye tall. Selv i lav fart kan barn bli alvorlig skadet når de ikke sitter fastspent på riktig måte. Jeg vil oppfordre alle til å sikre barna sine godt. Vi har ingen å miste, sier Guro Ranes, avdelingsleder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Bruk alltid bilbelte

Det er svært sjeldent at Statens vegvesen observerer manglende bruk av hjelm på moped og motorsykkel. De aller fleste gebyrene blir derfor ilagt førere og passasjerer som ikke bruker bilbelte, noe som er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet for å redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken. Ved å bruke bilbelte sikrer du ikke bare deg selv, men også andre for å bli skadet om det skulle skje en ulykke. Blir man observert uten bilbelte eller hjelm av en av Statens vegvesens kontrollører, blir man vinket inn på kontrollplass og ilagt et gebyr på 1500 kroner.
– Selv om de fleste bruker bilbelte, er det likevel overraskende at så mange ikke bruker det, siden vi vet at det har svært god effekt om ulykken er ute, avslutter Wigdel.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *