Nestleder i LO, Steinar Krogstad

Forbud mot innleie i ny lov

17. juni, 2022

13:14

Ingen kommentar

Regjeringen foreslår nå flere endringer i regelverket for inn- og utleie fra bemanningsforetak. Nå kommer det bla. et forbud mot bemanningsbransjen i Oslo-området.

-Dette er “jæklig bra”, for å si det rett ut. Regjeringen leverer nå på løftene om å rydde opp i norsk arbeidsliv. Forslaget vil bidra til flere faste trygge jobber og mindre innleie, sier nestleder Steinar Krogstad i LO.

Krogstad mener det er høyst nødvendig med en skjerping av regelverket for innleie fra bemanningsforetak.

-Vi støtter helhjertet opp om innstramming av innleieregelverket, som er helt nødvendig for å stanse løsarbeidertilstandene i det norske arbeidslivet.

Han peker på at flere steder har innleie blitt regelen heller enn unntaket, som i byggebransjen i og rundt Oslo. De innleide arbeiderne, som ofte har utenlandsk bakgrunn, er spesielt utsatte for sosial dumping.

-I deler av arbeidslivet har vi sett at bruken av innleid arbeidskraft har fått bre om seg. Arbeidsfolk har måtte betale prisen for det. Det blir det slutt på nå. Forbud mot innleie og regjeringens foreslåtte innstramminger er høyst nødvendig og vil øke andelen fast ansatte, og styrke det organiserte og seriøse arbeidslivet.

Krogstad mener også at uten de forslagene som regjeringen nå legger fram, vil det kunne føre til at det store underskuddet av fagutdannede håndverkere, bare vil fortsette å øke.

-Forslaget bidrar til bedre rekruttering, da ungdommer ønsker seg til bransjer med faste ansettelser og gode arbeidsvilkår.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *