Et år etter at hjertet hans stoppet som følge av lymfekreft, står Jespers hjerte i Brann på VIP-tribunen. Foto: Herman Borgstrøm Tangen

Fotballtrøyefredag 5. mai: Rekordstort lag til kamp mot barnekreft

4. mai, 2023

14:55

Ingen kommentar

– Vi er alle på samme lag i kampen mot barnekreft, sier generalsekretær i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen. – Fredag 5. mai oppfordrer vi næringsliv, politikere, skoler og privatpersoner – ja alle som kan – til å stille kampklare med fotballtrøye, vippse et bidrag til forskning på barnekreft, og dele bildet i sosiale medier.

Trine Nicolaysen, Generalsekretær i Barnekreftforeningen. Foto: Herman Borgstrøm Tangen

– Bredde og rekruttering er avgjørende for å skape resultater, både i fotball og i kampen mot barnekreft, fortsetter Nicolaysen. – I år har vi i tillegg toppet laget med profiler som Arne Scheie og Truls Svendsen til å være med på Fotballtrøyefredag.

På samme lag

Blant deltakerne i årets Fotballtrøyefredag er flere av Norges største bedrifter, som Norges Fotballforbund, Elkjøp, Jysk, XXL, Lenovo, Superoffice, DnB og Komplett. I 2022 deltok 19.000 enkeltpersoner i kampanjen, noe som resulterte i over 2,3 millioner kroner til barnekreftsaken, og generalsekretæren er spent på årets resultat.

– Vi blir rørt over hvor mange som stiller «klar til kamp» for barnekreftsaken, og håper mange får en ekstra fin og meningsfull dag,  sier Nicolaysen.

Et hjerte i Brann

Kreft er den vanligste dødsårsaken for barn mellom 1 og 14 år i Norge i dag. Barnekreftforeningens mål er at ingen barn skal dø av kreft, og pengene fra Fotballtrøyefredag går i hovedsak til livsviktig forskning. Inntil målet er nådd, jobber Barnekreftforeningen også for å skape lysglimt i en krevende hverdag for barn med kreft og deres familier. Som da Jesper Lilleskare (6) ble hedret som maskot på Brann Stadion i april, kun ett år etter at hjertet hans stoppet som følge av lymfekreft.

Jesper vil være under behandling fram til mars 2024, og kan ikke være like aktiv på fotballbanen som han skulle ønske. På Brann Stadion fikk han en velfortjent drømmedag, godt ivaretatt av Branns kaptein Sivert Heltne Nilsen.

– Uansett hvilket lag som er ditt hjerte nærmest, trenger vi ditt heiarop og din støtte på Fotballtrøyefredag, sier Nicolaysen. – Barn som Jesper har mye de skal oppleve. Sammen kan vi komme nærmere målet om at ingen barn skal dø av kreft!

Slik kan du delta i kampen mot barnekreft

1. Vipps 50 kroner, eller et valgfritt beløp, til 705404, og du er med på laget!

2. Ta på deg fotballtrøye fredag 5. mai – enten du skal på jobb, skole, i barnehagen eller er hjemme.

3.  Del et bilde av ditt FotballtrøyeFredag-øyeblikk og tagg #fotballtrøyefredag og #barnekreftforeningen i sosiale medier.

Plakater, bilder til sosiale medier, Arne Scheies fotballquiz og annet kampanjemateriell kan lastes ned fra Barnekreftforeningens nettsider. De som vil gjøre litt ekstra ut av arrangementet oppfordres til å servere stadionpølser i kantina og arrangere Scheies fotballquiz for de ansatte.

Om Barnekreftforeningen

En selvstendig, landsdekkende og frivillig organisasjon som jobber for å støtte barn med kreft og deres familier. Målet er at ingen barn skal dø av kreft, og Barnekreftforeningen er en betydelig bidragsyter til forskning på barnekreft. I 2022 hadde foreningen en inntekt på 61,5 millioner kroner, hvorav mer enn 75 % var gaver fra samarbeidspartnere og enkeltgivere.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *