Fra boller til baller

31. januar, 2021

11:26

Ingen kommentar

Tom Erik Jørgensen fra Tolvsrød er materialforvalter og massør i Lyn. Han kan kunsten å kna deig etter mange år i bakeri, men i dag knar han mest på fotballproffene.

SILJE E. MOSSESTAD tekst
TRI D. NGUYEN foto

39- åringen savner til tider hjembyen Tønsberg. Hver 14. dag tar han turen tilbake til gamle trakter for å besøke familie og venner.

Da han gikk på handelskolen, begynte han å jobbe som lørdagshjelp og sommerhjelp ved Sæthers bakeri på Sem. Der skulle han komme til å være i 15 år.

– Jeg gjorde alt mulig og jobbet til alle døgnets tider.

– Har du alltid vært A-menneske?

– Nei, denne jobben har kanskje gjort at jeg nå setter pris på å kunne ligge lenger om morgenen. Jeg trivdes veldig bra i denne jobben, men ble etter hvert lei av å vasse i mel og ha ugunstig arbeidstider. Men jeg har mange gode minner herfra, sier Tom Erik.

Fotball og massasje

– Jeg begynte å sparke fotball da jeg var seks år. Da spilte jeg på Tønsbergkameratene.

Siden ble jeg oppmann på Tønsberg Fotballklubb sitt A-lag. Jeg hadde en trener som het Tom Barland. Han hadde sansen for å bruke soneterapeut når det gjaldt skader. Han tok med en soneterapeut som heter Torild Mandel inn i klubben. Jeg lærte mye av henne og fikk sånn sett interesse for dette, forteller Tom Erik.

LYN: Tom Erik Jørgensen stortrives som massør og materialforvalter i Lyn. Han har mange gode minner fra hjembyen Tønsberg, og tar ofte turen hjem på besøk til venner og familie.

– Jeg begynte etter hvert på Axelsons Bodywork school, og tok massørutdannelse der.

Tor Thodesen som er trener for A-laget i Sandefjord, hentet meg inn til å være med på treningsleir i Spania med Norges toppidrettsgymnas. Jeg var med som massør på treningsleir fire år på rad.

Da Thodesen gikk over til Brann ble jeg tatt med over dit. Der var jeg i tre sesonger. Jeg var med når Brann tok sølv. Det var en stor opplevelse! Men Brann hadde dårlig økonomi, og Teitur Thordarson tok meg med over til Lyn. Der har jeg vært i tre sesonger nå, og stortrives. Det er mange veldig ålreite og ivrige folk. De vil noe mer enn å bare jobbe og stemple ut.

Åndelig utvikling

Bakerkarrieren er over for Tom Erik. Det samme er karrieren som dørvakt på utestedet Margaritha.

– Jeg kjenner utrolig mange folk i Tønsberg, så det stod nesten flere folk i VIP-køen enn det gjorde i den vanlige køen. Hehehe!

Han har funnet seg til rette i Oslo og lever i dag en tilværelse som singel.

– Men det betyr ikke at jeg en ensom. Jeg stoler på skjebnen jeg.

– Har du noen hobbyer?

– Åndelig utvikling. To ganger i måneden er jeg på healing. Jeg har troen på dette med åndelig psykologi. Det er noe jeg antakelig kommer til å jobbe mer med på sikt ved siden av den jobben jeg har nå.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *