Fra Operagutta til Herrene i Haven

4. juli, 2022

15:10

Ingen kommentar

«Sommertoner 22» byr i løpet av noen hektiske sommeruker på ikke mindre enn elleve konserter. De fleste av de vil være i Nøtterøy kirke, men det blir også konserter på Veierland, og i Teie kirke. Årets konsertserie favner bredt, og inneholder både noe nytt og noe kjent.

Tekst: Tomas Collin

Åpning av årets konsertserie var i Nøtterøy Kirke i midten av juni, med musikkgudstjenesten «Den blomstertid nu kommer». Her fikk de som kom synge med i kjente og kjære sommersalmer og oppleve musikalske innslag. Neste konsert var med Sunniva Nese, Anne Handeland og Elise Evensen. Både Sunniva og Anne kommer fra Færder og har begge to lang fartstid i lokalt musikkliv og i Korskolen. Nå er de i gang med høyere utdanning innen musikk, og vi gleder oss til å følge veien videre.  Sofia Nesje-Enger kommer fra Tenvik og er utdannet klassisk sopran. Hun har sunget ved flere anledninger i Nøtterøy kirke de siste årene, til stor begeistring fra publikum. I år har hadde hun med seg dyktige kolleger, og de som kom fikk oppleve en nydelig klassisk aften, «Sommernatt ved fjorden».

Steal Away

Etter en kort pause i starten av juli fortsetter programmet med flere konserter. I slutten av juli blir det mange unge musikere i Nøtterøy kirke, både Kammermusikk i Sommerkveld, og Sommermusikk i Skjærgården. Disse konsertene springer ut fra et godt samarbeid med arrangør av Sommerskole i musikk for unge musikere, på Slottsfjellet i Tønsberg. Philip Edwards Granly (piano) og Alexander Riris (bass) studerte på jazzlinja i Trondheim, og fant en felles forkjærlighet for å lage ny musikk et sted mellom tradisjonelle hymner og jazzlåter. Sammen kaller de seg «Steal away», og vil 31. juli gi lytterne et musikalsk møte mellom salmer og jazzimprovisasjon, på sitt beste. I begynnelsen av august anbefales det å ta fergeturen fra Tenvik til vakre Veierland kirke. Der blir det visekveld den 7. august, med Anette Liverød med band. I år plukker de blant annet frem noen vakre sommer- og kjærlighetsviser.

Emil Solli-Tangen

Emil Solli-Tangen

Operagutta har i år med seg Emil Solli-Tangen, og de har lovet et friskt repertoar som blant annet vil inneholde en hjemmesnekret musikkreise, «Norge Rundt». Vakker sang og noen ablegøyer blir det garantert å oppleve i Nøtterøy kirke 11. august, med Emil, Andreas Hoff, Arild Bakke og kapellmester Trond Akerø-Kleven.

Herrene i Haven er kjent for sine sterke tekster og nære formidling. 21. august tar også de turen til Nøtterøy kirke, og har med seg ny musikk i tillegg til kjente sanger fra sitt rikholdige repertoar.

Sommeren vil være på hell når siste konsert i serien går av stabelen i Teie kirke 3. september. Norges nestor på harmonika Sigmund Groven vil sammen med et stort ensemble by på et rikt program. På konserten deltar blant annet Norsk Munnspillforum og Færder Vocalis.

Arrangør av konsertserien er Nøtterøy Menighetsråd. Rådet driver sin virksomhet basert på frivillighet og gaver. Konsertserien Sommertoner er også støttet av Norsk Kulturråd.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *