Gabriel Steen, Fredrik Solberg og Andreas Bjørnstad på premiepallen etter 50m bryst finale.

Fredrik Solberg på pallen i NM

To norske rekorder på NMs første dag, og Fredrik Solberg fra Tønsberg Svømmeklubb var en av dem.

Fredrik Solberg (Tønsberg SK) og Gabriel Steen (TSLK) satte begge rekorder i sin klasse da de svømte finale på 50m bryst. Fredrik Solberg svømte på tiden 32,10 i klasse SB9, og slo dermed sin egen rekord fra 2021, som var 32,18. Han var forståelig nok fornøyd etter løpet.

– Det var veldig gøy. Det er jo ved VM i august jeg skal svømme virkelig raskt så det er fint å få litt svar på at formen stemmer allerede. Treningen opp til NM har vært litt sykdomspreget, men vi har gjort det beste ut av det og klart å endre planen etter behov så det er håndtert bra, sa Fredrik Solberg etter finalen.

Gabriel Steen svømte i samme heat som Fredrik Solberg og satte rekord i klasse SB13. Han svømmer på tiden 32,75.

– Det føles veldig bra. Det er en god følelse å endelig være tilbake å prestere på et så høyt nivå igjen. Vi har hatt mer fokus på sprint og mer fokus på 50m, så jeg har et mål om å gjøre det veldig bra på alle 50m i mesterskapet, sier Gabriel Steen etter løpet.

Tette dueller gir utsikter til et spennende NM

Under dagens forsøk og finaler ble det flere spennende og tette dueller. Spesielt på damesiden var det mye bra svømming, da flere junior- og seniorutøvere markerte seg positivt. Dermed er spenningen rundt hvem som skal avslutte mesterskapet med den ettertraktede kongepokalen kun blitt enda mer interessant å følge.

– Jeg synes vi har hatt flere spennende løp og flotte resultater i dag. Det var gøy i morges og kjempe artig at Karen Klepp fra Stavanger Svømmeklubb svømte under 1.10 og vant juniorfinalen på 100m bryst. Det er en god tid som viser at hun er i veldig god rute mot EYOF (European Youth Olympic Festival). Samtidig var hun tett på en ny norsk juniorrekord, sier landslagssjef Petter Løvberg.

Han gleder seg samtidig over å se duellen mellom Silje Slyngstadli fra Bergensvømmerne og Eva Kummen fra Lambertseter SK. De to er spådd å være de største kandidatene til kongepokalen for damer og det skal bli spennende å følge dem fremover i mesterskapet.

– Silje Slyngstadli tok et steg på 100m bryst. Vi vet at hun er sterk på 50m bryst, men nå viser hun at hun også er sterk på 100m og det er jeg veldig fornøyd med. Eva Kummen ga Silje god kamp på 100m bryst. Evas sterkeste øvelse er 200m bryst og den kommer senere i programmet, så det blir skikkelig kamp om kongepokalen, sier Petter Løvberg.

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *