TØFF GJENG: Fra venstre: Frode Vittersø, Ronald Badski, Synnøve Wang, Ingrid Nakling Kristiansen, Svein Drtina, Hjalmar Schiøtz og Petter Lieth. Alle har lagt seg i trening før Ringshaugdysten.

Friskuser inviterer til dyst

16. mai, 2022

18:41

Ingen kommentar

21. juni går Ringshaugdysten Triathlon, og en gjeng friskuser har lenge vært i trening før årets høydepunkt.

BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Vi møter den sporty gjengen på en særdeles vindfull dag, og selv disse vågale treningskameratene kvier seg for bølgene og den kalde vinden – våtdrakter til tross. Likevel – det må nevnes at Frode Vittersø kastet seg ut i bølgene.

Noen av de fremmøtte har vært med hele tiden dette triathlonet har vært arrangert – i 10 år. I dag teller klubben 160 medlemmer, men ikke alle er med på denne styrkeprøven.

Ringshaugdystens triatlon består av 750 meter svømming i et triangel i Ringshaugbukta, 20 kilometer på sykkel til Åsgårdstrand og deretter et fem kilometer langt løp til Vallø kirke.

–Det er en veldig fin konkurranseform, siden den har forskjellige disipliner, sier Ingrid Nakling Kristiansen, som til daglig jobber som naprapat.

–Det er mindre sjanse for belastningsskader når det er variert aktivitet.

Hver tirsdag møtes medlemmene til trening på Ringshaugstranda.

–Det er bare til å møte opp og være med, kanskje flere har lyst til å melde seg inn i klubben og begynne med denne spennende idretten, sier Synnøve Wang, som var med og startet for 10 år siden.

For de som stortrives i det våte elementet, så arrangerer klubben også Ringshaugsvømmen Aquathlon, en svømmekonkurranse på 2.400 meter i rimelig åpent vann.

Både under triatlon og svømmekonkurransen er det følgebåter som passer på sikkerheten til deltakerne.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2015.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *