Bård Hoksrud, FrP

FrP vil redde Hvite busser og aktive fredsreiser

23. januar, 2022

20:55

Ingen kommentar

FrP foreslår at Aktive Fredsreiser og Hvite Busser skal få 2 millioner kroner til å drifte virksomheten sin, for å komme gjennom pandemien.

–Pandemien har skapt en krevende økonomisk situasjon for Hvite Busser og Aktive Fredsreiser. Dette er ideelle aktører som i tiår har bidratt til at folk har lært om historien grusomheter, sier Bård Hoksrud, 2. nestleder i FrPs stortingsgruppe.

Hvite Busser er en stiftelse som gjennom sine kunnskapsreiser gir norske ungdommer et nært møte med antisemittismens og 2. verdenskrigs grusomheter.

–Dette er ideelle aktører som gjør dette for å lære fremtidige generasjoner om hvor galt det kan gå når antisemittismen får fritt spillerom. Om vi skal unngå at historien skal gjenta seg, så må vi lære av den, sier Hoksrud.

I forbindelse med behandlingen av krisepakkene vil FrP foreslå at det settes av omkring 2 millioner kroner til hver av organisasjonene i 2022. Det er for å hjelpe organisasjonene ut av den fryktelig vanskelig situasjonen de har vært i under pandemien.

–Med reiserestriksjoner har det vært tilnærmet umulig for disse organisasjonene å drive virksomheten sin. Om vi ønsker at ungene våre skal lære om nazismens grusomheter er vi nødt til å ta grep nå, sier Hoksrud og legger til:

–Som en av sjåførene sa «Det er ingen ting som slår det å være til stede der det skjedde».

Statsråden har åpnet for å ha et møte med Hvite Busser og Aktive Fredsreiser. Dette mener Hoksrud er bra, men ikke nok.

–Det er bra at statsråden endelig tar seg tiden til å møte disse organisasjonene, men det de trenger er penger, og de trenger det raskt! Derfor håper jeg at når forslagene våre kommer i forbindelse med krisepakkene, at ikke det går prestisje i å vente, men at regjeringen faktisk kan støtte vårt forslag, avslutter Bård.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *