I ettermiddag var det rekordmange som fant veien til Salgbar i sjette etasje i Rambergveien 1 på Kaldnes.

Fullt hus på Salgbar

27. oktober, 2022

21:07

Ingen kommentar

-Det har aldri vært så mange mennesker her, sa en av arrangørene på Salgbar, Sigurd Gran fra Coupler AS, og strålte.

Gründere og etablert næringsliv i skjønn forening var møtt frem til mingling, mat og hjerneføde levert av Heine Wang og Bjørn Erik Helgeland fra Abax.

Sigurd Gran ønsket velkommen, og fortalte de fremmøtte om det nye selskapet Spydspiss.

Salgbar suksess

Dette var det tredje arrangementet i Salgbar, som arrangeres cirka hver sjette uke.

-Vi har arrangert lignende i Oslo også, forteller Sigurd. Firmaet han driver sammen med Sigurd J. Vik, Coupler AS, har hovedkontor i Oslo.
-I Oslo er det mange slike afterwork-arrangementer, og vi opplever at det er yngre folk som kommer dit. I Tønsberg ser vi det er alle aldre, og en litt annen sammensetning av folk.

Salgbar har tydeligvis blitt en suksess for næringslivet i Tønsberg. Kanskje skyldes det fri drikke og nydelig mat, eller kanskje har Tønsberg rett og slett savnet en mingleplass der næringslivet kan møtes uformelt og samtidig få et par korte og nyttige foredrag.

Spydspiss

Sigurd Gran holdt åpningsinnlegget, og fortalte om nyheten Spydspiss, som skal samle bransjer i blant annet logistikk, handel og transport.

-I stedet for at hvert firma skal sitte med egen logistikkavdeling, kan vi samle oss og ha felles logistikk. Og felles transporttjenester, sa han.
-Spydspiss er i sin spede begynnelse, men har fått stor fart de siste ukene.

Råd fra investor

Heine Wangs foredrag handlet om hvordan bedrifter skal få tak i investorer. Han fortalte fra sin egen gründerreise med Nokas AS, fra de var tre eventyrlystne gutter i starten av 20-åra på 80-tallet til i dag da Nokas er et enormt selskap med milliardomsetning og flere tusen ansatte. Heine Wang har forlatt Nokas i dag, og jobber som investor og sitter i mange styrer.

Heine Wang holdt et foredrag med råd om hva investorer ser etter før de investerer.

Det var investoren Wang som i foredraget ga gode råd til tilhørerne om hva en investor ser etter når de plasserer pengene sine.

-Dette er mine råd gitt ut fra meg som investor. Andre investorer kan legge vekt på andre ting enn meg, understreket han.

Han dro frem et av sine investorprosjekter, Cares AS, som startet i 2013. Det var ungguttene Patrick Solrunarson og Ghazi Khder, dropouts fra videregående, som startet et rengjøringsfirma. I dag har de 400 ansatte og omsetter for ca. 150 millioner i 2022.

-Det var engasjementet som de viste som gjorde at jeg investerte. Og det har jeg aldri angret på. I dag ser vi at Cares er en suksess, sa Heine Wang stolt.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *