Fysioterapeuter og ulovlig bruk av sprøyter

4. mars, 2022

10:20

Ingen kommentar

Fysioterapeuter kan begå lovbrudd når de setter sprøyter på pasienter. Foreløpig er det ikke klare regler for om fysioterapeuter med tilleggsutdanning kan bruke injeksjoner som behandling.

– Helsepersonell skal alltid utøve forsvarlig behandling av pasienter slike loven krever. Vi har nå sendt brev til alle kommunene i fylket slik at fysioterapeuter og leger sørger for at pasienter får forsvarlig behandling, sier fylkeslege Sigmund Skei.

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark behandlet i fjor tre tilsynssaker mot fysioterapeuter som hadde injisert legemidler på pasienter. Fysioterapeutene hadde satt sprøyter med b.la. kortison på pasienter med leddsmerter. Alle de tre fysioterapeutene hadde brutt loven og opptrådt uaktsomt, ifølge Statens Helsetilsyn.

Fysioterapeuter har ikke rett til å skrive ut resepter på legemidler slik bl.a. leger har. De må henvise pasienten til lege dersom det skal brukes reseptbelagte legemidler i behandlingen, og legen er da ansvarlig for behandlingen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.