Fysioterapeuter og ulovlig bruk av sprøyter

Fysioterapeuter kan begå lovbrudd når de setter sprøyter på pasienter. Foreløpig er det ikke klare regler for om fysioterapeuter med tilleggsutdanning kan bruke injeksjoner som behandling.

– Helsepersonell skal alltid utøve forsvarlig behandling av pasienter slike loven krever. Vi har nå sendt brev til alle kommunene i fylket slik at fysioterapeuter og leger sørger for at pasienter får forsvarlig behandling, sier fylkeslege Sigmund Skei.

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark behandlet i fjor tre tilsynssaker mot fysioterapeuter som hadde injisert legemidler på pasienter. Fysioterapeutene hadde satt sprøyter med b.la. kortison på pasienter med leddsmerter. Alle de tre fysioterapeutene hadde brutt loven og opptrådt uaktsomt, ifølge Statens Helsetilsyn.

Fysioterapeuter har ikke rett til å skrive ut resepter på legemidler slik bl.a. leger har. De må henvise pasienten til lege dersom det skal brukes reseptbelagte legemidler i behandlingen, og legen er da ansvarlig for behandlingen.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.