RARE TIDER: I disse dager er det utfordrende å drive butikk, men flere tilpasser seg, og Fargerike Meyer Tønsberg er en av de som har lansert nye og smarte løsninger for å holde driften i gang. Fra venstre: Line Nygård, Kenneth Markussen og Anett Løn.

Nye og smarte løsninger i koronatiden

22. juli, 2021

20:09

Ingen kommentar

I disse dager er det utfordrende å drive butikk, men flere tilpasser seg, og Fargerike Meyer Tønsberg er en av de som har lansert nye og smarte løsninger for å holde driften i gang. – Vi har «Lukket, men ikke stengt», sier innehaver Thomas Bergmann Løkeberg med et smil.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Ja, hvordan er det å drive butikk i disse dager?

–Det er utfordrende tider for alle næringsdrivende om dagen. Vi er heldigvis i en bransje som har kunnet levere de produktene som kundene våre har hatt behov for, og ønsket, i en periode hvor mange har brukt mye tid hjemme. Dette året har også utfordret oss til å tenke nytt og finne nye og smarte løsninger. Vi har blant annet fått mye mer trafikk via vår nettbutikk Spraylakk.no der vi leverer spraylakkbokser basert på fargekoder til kunder over hele landet. Uansett så har det viktigste vært å ivareta våre ansatte og kunder. Det er igjennom slik kriser man ser hvor viktig det er å ha lojale kunder og ansatte som jobber for å beholde lokale butikker som oss i live, sier Bergmann Løkkeberg.

Strekker seg langt

Hvor hardt rammer denne nedstengingen? Har du vært nødt til å permittere noen av dine ansatte?

–Vi har vært igjennom permitteringer i periodene med Lock Down, men nå er alle ansatte tilbake på jobb. Vi var tidlig ute med å finne trygge løsninger og informere våre kunder om disse. Mange av våre faste kunder vet hva de skal ha, mens andre orienterer seg på vår nettside. Deretter er det bare å ringe, maile eller benytte vår «klikk og hent» på fargerike.no, så avtales levering og betaling via Klarna og Vipps på utsiden av butikk. Noen ønsker også å få varene levert hjem og da strekker vi oss langt for å få til det, sier han.

–Nedstengingen varer til over påske. Hva har det å si for dere?

– Vi vil bare fortsette med vårt opplegg med «Lukket, men ikke stengt», der vi hjelper de kundene som kontakter oss. Smarte løsninger kombinert med lojale kunder som vet hva vi kan tilby bidrar til at vi kan opprettholde driften slik at kundene får det de trenger inn i høysesongen, sier han.

Økende behov for farger

Er folk opptatt av farger og interiør i disse dager?

–Ja absolutt. Folk er jo mye mer hjemme og blir inspirert til å fornye sine omgivelser.

Da det dessverre ser nokså mørkt ut for sommerens utenlandsturer, planlegger nok mange å bruke mer tid og penger der vi oppholder oss mest – nemlig hjemme, sier han.

Man ser at farger er mye mer inne i bildet enn tidligere.

– Det kan være en kombinasjon av behovet for å omgi oss med mer farger og det at vi har mange nye spennende farger i butikken, særlig på tapet. Ved hjelp av Face time hjelper vi kundene med å finne riktig tapet og farger når de skal handle inn til sine prosjekter, sier han.

SJEFEN: Vi har «Lukket, men ikke stengt», sier innehaver Thomas Bergmann Løkeberg med et smil.

Tapet er inn

Hva er det som er inn i år når det gjelder interiør og farger?

–Trenden er litt duse farger, folk ønsker ikke lenger i så stor grad å «safe» med hvitt, grått & beige.

Vi ser at fondveggen gradvis er på vei ut og stadig flere velger å male alle fire veggene. Flere velger også å bruke taket som den femte flaten, og bytter ut den tradisjonelle hvit-fargen med å bruke samme farge som på veggene. Noen benytter også en enda mørkere farge på taket på soverommet, for å gi en følelse av å sove godt og lenge i en hule. Ønsker man å få litt mer takhøyde, kan man også gi taket en litt lysere nyanse enn på veggen. Ellers er tapet den store trenden nå, med motiver som blomster, grafisk, striper, struktur, stein, bambus, lin og mye mer. Også her benyttes alle veggene. En nyhet er at flere velger å tapetsere taket, noe som blir spennende mot malte vegger. Uansett trender, så er det viktigste å gjøre det man selv følger er riktig og som man vil trives med. Vi har fagfolkene som er her for å hjelpe, sier Thomas Løkkeberg.

–Men når regner du med at det blir litt mer normale tilstander?

–Ingen dager er normale for en fargehandler, sier han leende.

espen@byavisatonsberg.no

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *