Gikk motstrøms og kjøpte fond

7. mars, 2022

09:40

Ingen kommentar

BILDET: Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun. (Foto: Tobias Østmoen).

Kron-kundene trosset frykten i markedet og lastet til forskjell fra mange andre opp med fond i februar. Det ble nettokjøpt fond for 217 millioner kroner gjennom den dramatiske måneden.

Alfred Berg indeks havnet på toppen av kjøpslisten i februar, sett bort fra Krons eget globale indeksfond. Alfred Berg fondet følger hovedindeksen på Oslo børs og er lastet opp med hele 17 prosent Equinor.

-Det er tydelig at en del ser på Oslo børs som en trygg havn i en utrygg verden sier Joar Hagatun.

Fondet har 22 prosent eksponering mot energisektoren, mens gjennomsnittet av norske aksjefond er kraftig undervektet energi og kun har 16 prosent, målt etter Morningstar kategori.

Vekter ned aksjer med obligasjonsfond

For første gang er det to obligasjonsfond inne på topp 10 kjøpslisten. Dette kan skyldes at noen ønsker å ta mindre risiko

Enkelte ønsker å redusere aksjerisikoen, men har innsett at det er et tapsprosjekt å ha penger på bankkonto til under 1 prosent rente. Da kan det være et veldig godt alternativ å få 3 prosent effektiv rente i obligasjonsfond med god risikospredning.

Obligasjonsfondene på listen har utlån til en rekke nordiske banker, kommuner og selskaper av høy kvalitet.

Dersom man kan tåle litt svingninger vil det nok nå lønne seg å plassere overskuddslikviditet andre steder i bankens kapitalstruktur enn på innskuddskonto. Da er obligasjonsfond med moderat rentedurasjon en rask vei til målet sier investeringsdirektøren.

Topp 10 fondskjøp februar

Kron Indeks Global
Alfred Berg Indeks C
KLP AksjeGlobal Indeks V
Alfred Berg Nordic Investment Grade Classic
DNB Global Indeks N
KLP AksjeNorge Indeks II
KLP AksjeEuropa Indeks III
Alfred Berg Obligasjon C
SKAGEN Global B
DNB Finans N

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *