Gjennomgående god badevannskvalitet

13. juni, 2024

15:33

Ingen kommentar

Miljørettet helsevern tar hver sommer badevannsprøver ved 41 badeplasser i Færder, Holmestrand og Tønsberg. Resultatene blir vurdert i henhold til Vannkvalitetsnormer for friluftsbad.

Prøveresultatene for uke 24 viser gjennomgående god kvalitet på badevannet. Ved en badeplass i Tønsberg, Kaldnes Bystranda, ble vannkvaliteten kategorisert som mindre god. Dette betyr imidlertid ikke at vi fraråder bading dette stedet. Miljørettet helsevern tar oppfølgingsprøver ved behov.

Vi observerte oppblomstring av blågrønnalger (cyanobakterier) i Vikevannet og Hillestadvannet i Holmestrand kommune da vi tok badevannsprøvene.  Dette kan man se ved at vannet er farget eller som farget film, flak, klumper eller skum på vannet.

Råd ved synlig oppblomstring av blågrønnalger

  • Bading frarådes. Du bør uansett ikke bade dersom siktedypet er mindre enn en meter.
  • Unngå å svelge vann.
  • Unngå kontakt med vannet da det kan gi kløe og utslett.
  • Hunder og husdyr bør ikke bade eller drikke av vannet.

Kan jeg bade etter kraftig regnvær?

Ved store mengder nedbør, kan det noen steder bli dårlig kvalitet på badevannet. Dette skyldes at avløpssystemet (kloakksystemet) ikke klarer å ta unna godt nok, og kloakk renner ubehandlet ut i vannet. Du kan se på vannet at det er brunt og grumsete, og innbyr ikke til bading. Vent med å bade etter store mengder nedbør. To til tre dager etter at det kraftigste regnet har gitt seg, kan du regne med at kvaliteten på badevannet er godt igjen.

 

Resultatene finner du på vår nettside: https://www.mhvivestfold.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.