TROPPEN: Trener Shaun Constable (nederst til høyre) setter standarden når spillerne i svart og hvitt skal farge den nye sesongen gull. Foto: Flint Fotball 

God utvikling: En førsesongsrapport om Flint

13. mars, 2024

12:21

Ingen kommentar

Med 1001 spillere, 110 lag og nesten 200 trenere er Flint Fotball klar for å ta fatt på en ny sesong. Denne gangen i 3. divisjon.

Tekst: Bendik Berntsen

– Om laget har en superkraft, er det fellesskapet.

Den gode atmosfære i garderoben skaper en felles tro på det vi gjør, forteller en spent dog rolig Flint-trener, Shaun Constable.

Og som alt i livet kommer de gode resultatene av én ting: 

– Hardt arbeid, poengterer han.

Flere år med hardt arbeid

Det er over to år siden John Arne Riises Flint rykket ned til 4. divisjon. Som Vestfold og Telemarks største klubb var dette skuffende, og klubben opprettet et nytt prosjekt. “Flint 2022-2025″ ble navnet, og de trengte en dedikert trener med den rette kompetansen. Siden den gang har Shaun Constable utviklet spillere, trenere og felleskapet på Flint Esso Arena.  

I fjor ble A-lagene på både dame- og herresiden, J13, J15, G13 og G19, kretsmestere. De seks kretsmesterpokalene tyder på at treningen og klubbens plan fungerer.

– Treningene handler mye om posisjonsspill: hvor spillerne bør være i de ulike kampsituasjonene, hvordan spillet bygges opp og hvordan laget former seg uten ballen, forklarer Constable. 

Han legger ikke skjul på at det tar tid for spillerne å bli vant til denne typen trening. Og med flere nye unge og lovende inn dørene på Flint Esso Arena denne sesongen, har ikke resultatene i treningskampene blitt som Constable håpet. 

Første treningskamp var mot Pors – laget som i fjor kjempet tappert, dog forgjeves mot FK Eik Tønsberg om opprykket til PostNord-ligaen. Treningskampen endte med null mål for og to mål mot. Neste kamp mot Fram Larvik, som rykket ned fra PostNord-ligaen forrige sesong, ende med tre mål for begge lag. Halsen, som rykket ned forbi Flint som rykket opp i fjor, ble slått med stillingen 4-3. De to siste treningskampene endte med tap mot både Bjørkelangen/Høland (2-3) og Råde (0-4) som er ubeseiret i sine treningskamper.  Men det er ikke resultatene som betyr noe, ifølge Constable: 

– Utviklingen til gruppen, både som lag og enkeltspillere, er det viktigste, mener han. 

Og utviklingen er han storfornøyd med. 

Målet nå er å fortest mulig sikre de 22 poengene han regner med at de trenger for å bli i ligaen. Deretter er engelskmannen i klar tale om hva som er ønsket: 

– “Top of the league!”, fastslår han, selv om han er fullt klar over utfordringen de står ovenfor i Norsk Tipping-ligaen. Med en tropp bestående av 70 prosent spillere som har steget i gradene hos Flint, regner han med å ha spillerne som vil kjempe til siste slutt for logoen på venstre bryst. Men den tidligere spillerutvikleren i Leeds og Stoke er heller ikke fremmed for å hente unge spillere utenfra. 

De nye medlemmene av “Våre beste menn”

Den seneste spilleren som signerte for Flint er én av mange unge spillere Constable har tro på. Arunvir Singh Aujla kom fra FK Eik Tønsberg 871 og er klar for nye utfordringer i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen. Even Bjørnstad kommer opp gjennom Flints akademi, og skal nå befatte seg på A-lags-fotball.  

Utover det har Constable ønsket å tilbakebetale troppen som rykket opp i fjor med nye kontrakter.  

– Jeg har troen på at de kan ta det neste steget, forteller han optimistisk. 

Flint har sikret kontrakt med blant annet 13-målsskåreren og matchvinner fra fjorårets kvalikdrama mot Råde, Jacob Gussiås. Gutta som havnet på Tønsbergs Blads årets lag 2023 er også sikret videre. Det gjelder storkeeperen Kim Bjørkesett, kaptein Adrian Krysian og unggutten med 16 mål i fjor, Noah Abrahamsen. Både teknikeren Kristian Rinaldo Pedersen, forsvarsbautaen Tristan Brendsrød, playmaker Anders Røkaas og mannen med den fantastiske venstrefoten Mads Lie Jensen, har også signerte for videre spill. 

Norges tiende største klubb i NM

“Våre beste menn” har den siste tiden ladet opp mot den første tellende kampen. Oppladningen har skjedd på treningsleir i Danmark, og kampen spilles i kveld klokken åtte. Det er duket for lokalderby og første runde i NM, på bortebane mot Nøtterøy. 

– Jeg ser fram til videre progresjon i kampen mot Nøtterøy på onsdag, forteller en målretta Constable. 

Målet er alltid å nå lengst mulig i NM – mesterskapet han mener trenger en oppfriskning: 

– Norgesmesterskapet bør selvfølgelig la de største klubbene utebli fra turneringen minst én runde til, for at det skal bli mer konkurranse mellom de små klubbene. 

For konkurranse er de klare for. 

Kampen kan ses på Direktesport, og bør ses på stadion – nærmere bestemt Nesskogen Kunstgress Hovedbane.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *