Gode jobbmuligheter i helse- og omsorgssektoren

28. april, 2023

10:19

Ingen kommentar

Arbeidsledigheten i Vestfold og Telemark er lav, og mulighetene for å få jobb er gode i flere bransjer. Allikevel er dette et av fylkene med høyest arbeidsledighet i landet.

4.836 personer var registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark i april. Dette utgjør 2,3 prosent av arbeidsstyrken. Det er en liten økning fra samme periode i fjor, men en liten nedgang sammenlignet med mars i år. På landsbasis var andelen helt ledige i april 1,8 prosent.

– Lav arbeidsledighet gir gode muligheter for deg som er på jobbjakt. Hvis du ikke er kvalifisert til drømmejobben din, kan det være lurt fore deg å skaffe deg den kompetansen du trenger for å få den. Mulighetene er mange. Nå gjelder det å se dem- og ta tak i dem, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Jobbmuligheter

I april var 2.292 ledige stillinger utlyst i Vestfold og Telemark. 622 av stillingene var innen helse, pleie og omsorg, 288 innen butikk- og salgsarbeid og 225 innen reiseliv og transport. På arbeidsplassen.no er det 422 ledige sommerjobber.

– Det er positivt at det fremdeles er gode muligheter for å skaffe seg jobb i sommer. Helse, pleie og omsorg er bransjen med også flest ledige feriejobber. Sommerjobb er for mange den første veien inn i arbeidslivet. Derfor må du søke nå hvis du vil jobbe i sommer, sier Anundsen.

Nedgang i utsatte bransjer

Det er blitt lavere arbeidsledighet blant de som jobber med helse, barne- og ungdomsarbeid, ledelse og undervisning. Samtidig øker arbeidsledigheten innen bygg, anlegg og industrien.

– Bygg, anlegg og industrien er utsatte bransjer som blir særlig påvirket av generell prisvekst, renteøkning og inflasjon. Derfor ser vi at flere fra bransjen blir arbeidsledige og at færre stillinger utlyses, sier Anundsen.

Ulikt i kommunene

Det er stor variasjon i arbeidsledigheten mellom kommunene i fylket. Høyest andel helt ledige er det i Horten med 2,8 prosent, etterfulgt av Skien, Porsgrunn og Kragerø. Lavest andel helt ledige har Vest-Telemark, Fyresdal og Nissedal.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.