Grete Herlofson blir ny generalsekretær i Redningsselskapet

BILDET: Grete Herlofson er ansatt som ny generalsekretær i Redningsselskapet.

Sentralstyret i Redningsselskapet har ansatt Grete Herlofson (52) som ny generalsekretær. Herlofson kommer fra stillingen som generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening.

-Vi er svært fornøyd med at Grete Herlofson har takket ja til å lede Redningsselskapet. Hun har bred bakgrunn som samlende leder i store organisasjoner og har gjennom sitt lederskap oppnådd gode resultater, herunder med å motivere og utvikle frivilligheten. Dette har vært viktige faktorer i valget. Styret er trygge på at Herlofson har den kompetanse og bakgrunn som skal til for å styrke Redningsselskapet ytterligere, sier styreleder Jon Rysst.

Redningsselskapet er en frivillig humanitær medlemsorganisasjon som har til formål å redde liv, berge verdier og drive forebyggende arbeid for å trygge sikkerheten til sjøs. RS har 90 redningsfartøy fordelt på 53 stasjoner som strekker seg langs hele norskekysten, samt på Mjøsa og Femunden.

– Jeg ser fram til å bli en del av en av Norges viktigste beredskapsorganisasjoner, med et sterkt samfunnsoppdrag og en unik sammensetning av høyt kvalifiserte ansatte og frivillige som løser krevende oppdrag. I felleskap skal vi utvikle Redningsselskapet videre og jeg er stolt og glad over å ha fått muligheten, sier Grete Herlofson.

Grete Herlofson kommer fra stillingen som generalsekretær for Norske Kvinners Sanitetsforening, som ble tildelt DSBs samfunnsikkerhetspris i 2020, og Frivillighetsprisen i 2021. Hun har tidligere vært avdelingsdirektør og stedfortredende generalsekretær i Norges Røde Kors og har jobbet med både nasjonale og internasjonale spørsmål. Hun innehar flere styreverv i Hovedorganisasjonen Virke, Agenda Rådgivning, Oslo Krisesenter, Stiftelsen Amathea og FOKUS.

Hun har sin utdannelse fra Handelshøyskolen BI, og har gjennomført Forsvarets Høyskoles sjefskurs.

Herlofson tiltrer som generalsekretær i Redningsselskapet 1. august 2022.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.