Når Byavisa besøker lokalene til restauranten så dufter det så godt at man blir sulten av å være der.
Restauranten Grevinnen blir drevet av skolens egne elever som går på utdanningsprogrammet Restaurant og matfag. Det er andreklassingene som står for dette tilbudet.
Lunsj og middag
Det tilbys lunsj og middag for de som ønsker å bestille bord hos de kommende kokkene og servitørene. Bordbestilling gjøres på skolens hjemmesidewww.vtfk.no. Åpningstiden er 11.00–13.30 hver torsdag. Det er spennende matretter som lages, og prisnivået er svært hyggelig.
Hva syntes ungdommene?
Servitøren Markus Haugen Johansen (19) forteller at de har forberedt seg lenge på dette nå.
–Jeg har gledet meg til dette en stund. Det er gøy å kunne prøve seg litt i bransjen mens man er på skolen og lærer samtidig. Også tror jeg det blir veldig spennende med flere folk etter hvert som de ser vi har åpnet igjen, forteller han.
Avansert mat
På kjøkkenet står det en stor gjeng med kokker som lager mat på bestillingene kundene kommer med.
Lauritz Bjerknes (17) er en av kokkene som står og lager middag når Byavisa kommer inn.
–Det blir nok hektisk fremover når folk får med seg at vi har åpnet igjen. Jeg syntes det er veldig gøy å lage mat og maten vi lager er avansert, men lett for oss som har lært det, forteller han.
Håper på ros og ris
Litt lenger ned står det ei frøken som skal i gang med å lage mat.
Jenny Johansen (16) står med oppskrifter foran seg og gjør seg klar for å lage mat.
–Jeg skal lage jordskokksuppe og ertesupper, forteller hun.
–Jeg gleder meg til at det blir litt mer hektisk her, så vi får nok å gjøre hele tiden. Jeg gleder meg også til å få gode tilbakemeldinger fra kunder. Jeg håper og satser i alle fall på at de tar seg tid til å gi oss tilbakemeldinger.
Videre oppfordrer hun alle som kan om å booke bord for å prøve den utsøkte maten.
I to år har elevene på Greveskogen videregående skole måttet holde koronastengt for kunder. Torsdag 16. september kunne de endelig åpne dørene igjen.
Når Byavisa besøker lokalene til restauranten så dufter det så godt at man blir sulten av å være der.
Lunsj og middag
Avansert mat
Håper på ros og ris