20.oktober kl. 16.00 samler Gründerhuset Hi5 igjen næringsliv og entreprenørskapsinteresserte mennesker. «KRAFT»; en torsdagspils utenom det vanlige.

-Hadde jeg ikke hatt kunsten, hadde jeg mistet meg selv

7. oktober, 2022

15:42

Ingen kommentar

20.oktober kl. 16.00 samler Gründerhuset Hi5 igjen næringsliv og entreprenørskapsinteresserte mennesker. «KRAFT» – en torsdagspils utenom det vanlige, er et arrangement som er åpent for alle som er nysgjerrig på det som skjer i gründermiljøet.

Tekst: Marie Kobro Hanche-Olsen, Hi5

Mange lurer jo på hva som skjer med gründerne på Hi5 og hvordan de utvikler seg videre. På KRAFT vil du møte fire gründere på forskjellige stadier i sin gründerreise.

Laget yrke av sin pasjon

En av disse er graffitikunstner Steinar Caspari. Som mange andre gründere har han laget et yrket av sin pasjon, eller som han selv kaller det “sin besettelse”.

-For meg er nok behovet for å uttrykke meg på andre måter enn med ord, henholdsvis gjennom malerier, mer en slags besettelse enn noe annet. Jeg behøver det på samme måte som jeg behøver andre basale grunnleggende ting, som frisk luft. Den gir meg liv og tilfører min verden mening. Det blir jo feil å si at ikke min familie og ikke minst min kjære datter er det som betyr aller mest i livet mitt, men hadde jeg ikke kunsten mister jeg meg selv og dermed alt annet, sier Steinar.

Steinar Caspari

Hatt sine tvil

Da han bestemte seg for å starte med å drive med graffiti kommersielt på starten av 2000- tallet var han en av de første i miljøet, da kommersialisme ble sett på som negativt ettersom graffiti skulle være en undergrunnsbevegelse. Men gründerdrømmen ble til litt tilfeldig.

-Ideen om å skape en kunstnerkarriere basert på mine fantestreker back in the days har egentlig bare blitt til på veien. Det vil si, jeg bestemte meg, manifesterte om du vil, at jeg én dag SKULLE leve av graffiti på den ene eller andre måten, forteller han.

Som mange andre gründer har også Steinar tvilt underveis, men sier at han skrudd sammen slik at han veldig lett klarer å børste den av seg. For å ikke miste drømmen ut av øyne har han også tatovert manifestasjonen på hånda si: «Det kommer».

-Tattooen på hånda gjør at jeg ser den hele tiden og aldri slipper tanken ut av hodet. Dette er litt klisje, men jeg elsker det.

Flere suksesshistorier

På KRAFT vil du også møte disse gründerne: Biologisk AS ved Silje Stenstad Nilsen er på Hi5 i dag, Orage ved Øyvind Therkelsen og Amina Norway ved Arne Magnus Berge har vært, og vokst seg ut av Hi5. Det er bare å glede seg!

Arne Magnus Berge og hans team kom opp med ideen til Folkeladeren i sin tid på Hi5 i 2016.

-Folkeladeren» –er en enkel el-billader til en rimelig penge, med alt du trenger og uten «dikkidarier», sier Arne Magnus Berge.
Produktet ble lansert på markedet rett før utgangen av 2018. Siden den gangen har selskapet gått gjennom store endringer – et spirende industrieventyr!

Øyvind Therkelsen ble en dag ringt og spurt om han ikke hadde lyst til å kjøpe et forlag. Spontant sa han ja, og Orage startet på Hi5 i 2013. Konseptet har blitt videreutviklet til  et nytenkende forlag som er godt i gang med en digital transformasjon. Blant annet lisensierer Orage også internasjonale nettsteder og utvikler portaler for bibliotek og undervisningssektoren. I fjor hadde bedriften en omsetning på over 62 000 000 NOK og 27 ansatte.

Silje Stenstad Nilsen brenner for at biologisk plantevern skal ta over for kjemisk plantevern i fremtiden og har derfor grunnet Biologisk AS. Det er tydelig at hun er inne på noe. Silje startet på Hi5 01.mars og lever allerede godt av sin jobb. Hvordan hun har klart det? Kom på KRAFT og hør hennes historie!

Påmelding her: https://ghi5.no/kraft-formue-22-10-22/

 

 

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *