Har du bilder fra 70-åra?

5. februar, 2023

10:14

Ingen kommentar

Produkt av 70-åra ønsker å bevare private fotografier av barndomsminner fra syttitallet. Bildene samles i et digitalt arkiv og publiseres på nett. Utvalgte bilder vil bli brukt i en bok og vist i utstillinger.

Tanken bak er at private bilder vekker minner og forteller historier på en helt annen måte enn bilder tatt av profesjonelle fotografer. Vi ønsker å komme i kontakt med de som har bilder å dele, og samarbeidspartnere for utstillinger.

Produkt av 70-åra er et ikke-kommersielt initiativ støttet av Kulturrådet som ønsker å bevare private fotografier av barndomsminner. På seksti- og syttitallet var det begynt å bli vanlig å eie et fotoapparat. Mange som var barn på syttitallet har derfor bilder fra ulike situasjoner som oppleves som minner om barndommen. Bildene vil kanskje være av litt dårlig fotografisk kvalitet, men likevel forteller de ofte historier om både hverdagsliv og fest på en helt annen måte enn profesjonelle bilder kan gjøre. Vi mener derfor at det er viktig å samle inn, ta vare på, og vise frem private fotografier fra syttitallet.

Bildene samles inn som digitale kopier og arkiverer sammen med informasjon om bildet. Bildene blir i første omgang delt på våre nettsider www.produktav.no. Noen av bildene vil bli valgt ut til en bok og utvalgte innsendere vil bli intervjuet om barndomsminner og bildene. Om mulig vil vi også arrangere utstillinger.

Hva ønsker vi oss

For å dekke minner fra større deler av landet og for å kunne lage en god bok og gode utstillinger ønsker vi å nå ut til så mange norske barn av syttitallet som mulig. Bilder fra større deler av landet vil også gi oss mulighet til å lage tilrettelagte utstillinger. For eksempel med vekt på bilder fra Nord-Norge, eller med fokus på spesifikke temaer. Vi håper derfor å kunne dele informasjon om prosjektet gjennom lokale medier. Jo flere bilder vi får fra et sted jo større er muligheten for å kunne få til en utstilling med bilder fra et spesifikt område eller et tema.

For gjennomføring av utstillinger ønsker vi oss samarbeidspartnere for utstillinger. Vi tenker at dette særlig vil være lokalhistoriske museer og biblioteker, men alle er velkomne til å ta kontakt om de syns prosjektet er spennende.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.