HAR UTVIDET: Tjøme Kolonial som drives av paret Kim Wiuff og Linn Mjelde har nå utvidet sine lokaler med et større produksjonskjøkken.

Har utvidet lokalene

16. mai, 2022

16:32

Ingen kommentar

Hyggelige Tjøme Kolonial som drives av paret Kim Wiuff og Linn Mjelde har nå utvidet sine lokaler med et større produksjonskjøkken, der man har enda bedre plass til å lage god og lokal mat.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

En kaffebar er også kommet på plass i den populære kolonialbutikken som nå har eksistert i et par år.

–Vi selger alt av ferskvare, meieriprodukter, grønnsaker og bakervarer. Kortreiste og økologiske varer. Men vi har også egenprodusert mat, og vi lager vår egen pesto, skagenrøre og aioli, sier Wiuff og Mjelde.

Solid restaurant-bakgrunn

Tjøme Kolonial leverer stort sett alt du trenger av dagligvarer. Forskjellen fra supermarkedene er at her er stort sett alt økologisk, og eller hjemmelaget. Og ikke minst, produktene selges med service og ekspertise.

Det matinteresserte paret driver også med catering på kveldstid og i helger.

–Vi har begge vært i restaurantbransjen siden 15-års alderen. Selv er jeg faglært servitør og vinkelner, mens Kim er faglært kokk og servitør. God mat og gode råvarer er noe vi brenner for, sier Mjelde.

Kim har for øvrig fire år som restaurantsjef på Engø Gård bak seg, og Linn har jobbet tre år som hovmester og vinkelner på samme sted. De har også arbeidet tre år i restauranten «Måltid» i Kristiansand, som har utmerket seg som en av de fem beste restaurantene i Norge i denne perioden.

KORTREISTE MATVARER: Tjøme Kolonial leverer stort sett alt du trenger av dagligvarer. Forskjellen fra supermarkedene er at her er stort sett alt økologisk, og produktene selges med service og ekspertise.

Mange stamkunder

Tjøme Kolonial har mange stamkunder og er blitt godt mottatt av lokalmiljøet.

–Vi har også mange kunder som kommer fra Tønsberg og Nøtterøy, men også mange feriegjester som kommer fra Oslo og Bergen er innom for å handle mat. De kommer på grunn av god mat og fordi de synes det er hyggelig å handle her, noe vi synes er veldig moro å høre. Det beviser at vi gjør noe riktig, sier de to med et stort smil.

Skaper arbeidsplasser

Linn kommer opprinnelig fra Oslo, mens Kim er fra Helsingør i Danmark.

–Jeg har familie i Tønsberg, derfor har jeg alltid vært mye i Tønsberg. Vi trives enormt godt her på Tjøme og føler oss hjemme her, sier hun.

I tillegg til de to innehaverne, jobber det også en person på fulltid, samt fire ekstrahjelper.

–Det er mye å gjøre her i sommerhalvåret, og på sikt håper vi på å skape flere arbeidsplasser, sier to blide innehavere.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.