I TØNSBERG: I 16 år bodde Hege Holt i Den Dominikanske Republikk som ligger i Karibia. Øya har en spesiell plass i hennes hjerte – på godt og vondt. Her sammen med sin hund Buddy som kommer fra nevnte øy.

Heges dramatiske liv

3. august, 2021

12:24

Ingen kommentar

I 16 år bodde Hege Holt i Den Dominikanske Republikk som ligger i Karibia. Øya har en spesiell plass i hennes hjerte – på godt og vondt.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Hvordan havnet du i Den Dominikanske Republikk?

–Jeg våknet en morgen og tenkte: Dette kan da ikke være alt? Jeg hadde alt på stell med jobb og utdannelse, tjente bra og så videre, men leita etter noe annet å fylle livet mitt med. Jeg følte egentlig at jeg ikke passet inn i Norge. Jeg dro på biblioteket og leste om land som var lykkelige. For å gjøre en lang historie kort, så traff jeg en fyr i Sverige som drev med kiting, noe jeg også var interessert i. Vi ble et par, pakket koffertene og reiste til byen Cabarete i Den Dominikanske Republikk for å drive med kiting, sier hun.

Cabarete er en fargerik badeby med restauranter og musikkbarer ved en lang strand. Cabarete er populært blant kitesurfere, og regnes som et av sportens arnesteder.

Jobbet som frivillig

Hege ble i hele 16 år på den tropiske øya i Karibia.

–Her startet jeg et mediebyrå – Drambuzz Media som har eksistert i 18 år. Vi utviklet konsepter for våre kunder, og drev med markedsføring og profilering. Jeg hadde 22 ansatte på det meste. Jeg fikk blant annet oppdrag fra turistministeren på øya om å utvikle det årlige karnevalet, noe som var veldig spennende. Jeg jobbet også som frivillig for å hjelpe blant annet barn og unge som levde i fattigdom. Det er noe hjertet mitt banker for. Det er fantastisk å kunne følge barn og ungdom som kommer fra tøffe og fattige kår, se hvordan de med hjelp kan utvikle seg. Nesten alt jeg tjente pløyde jeg inn i organisasjonen providingopportunities.org, som står mitt hjerte nær, sier hun smilende.

Fattige, men rike på verdier

Hva kan vi her i Norge lære av øyfolket?

–Helt klart verdier. Viktige verdier og livskvalitet. Ikke alt kan kjøpes for penger. Jeg føler at utviklingen i Norge har gått for raskt. Norge må tilbake noen skritt for å plukke opp verdier som vi hadde før. Mange folk i Norge og ellers i Vest-Europa har en lei tendens til å se ned på fattige land, men jeg har vært i veldig mange av disse fattige landene, og de er i hvert fall ikke fattige på riktige verdier. I disse landene holdes ikke folk utenfor, noe som er tilfelle her. Vi må finne vår egen lykke her og nå. Der har vi noe å lære av menneskene i fattige land. Mange av dem smiler og er gladere enn folk i Vest-Europa. Her hjemme har penger, karrierer, gods og gull tatt overhånd. Det mener i hvert fall jeg, sier hun.

Ble hardt skadet

Du skulle egentlig ikke tilbake til Norge, men dramatiske ting skjedde på øya?

–Ja, jeg kom tilbake til Norge ufrivillig, men er glad allikevel. Politiske uroligheter på øya i stil med de på Venezuela, medførte at jeg ble et mål for en mektig politiker i byen der jeg bodde. I fem uker holdt jeg meg innesperret i mitt hus, som hver natt ble angrepet med våpen fra tilhengere av nevnte politiker. Han hadde også instruert det lokale politiet om ikke å rykke ut for å hjelpe meg. Det endte med at jeg ble hardt skadet med stikkvåpen, og etter behandling måtte jeg bare reise hjem til Norge igjen. Jeg måtte reise fra alt, noe som ikke var lett. Men heldigvis har jeg kunnet fortsette å jobbe med fattige barn på øya her fra Norge. Jeg har hatt ansvaret for åtte barn og unge, de har alle drevet med ulike typer sport, og er nå i verdenstoppen i sine grener. Noen av dem er også verdensmestre, noe som er utrolig gøy. Det er et privilegium å kunne hjelpe disse ungdommene, sier hun engasjert.

Har jobbet med kjente artister

Du har i din karriere innen media-bransjen jobbet med flere kjendiser?

–Ja, jeg har blant annet tatt bilder av gutta i Metallica, Ozzy Osbourne og Lauren Hill. Spennende oppdrag, men det som har gjort mest inntrykk var å jobbe med rockebandet Living Color, som ble etablert i 1984. Bandet består av afro-amerikanske musikere som har lært meg mye om livet og verdier, sier hun.

–Nå flytter du snart fra Tønsberg?

–Ja, nå går ferden til Oslo, der jeg fortsetter mitt arbeid med mitt selskap Dreambuzz. Det er litt større miljø der, men jeg kommer til å ha kontakt med flere gode venner jeg har fått her i Tønsberg, sier hun smilende.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *