Hele landet for fred i Gaza

15. desember, 2023

08:08

2 kommentarer

Lørdag 16. desember viser folk i hele Norge sin solidaritet med sivile palestinere gjennom markeringer rundt i landet. En rekke større medlemsorganisasjoner har gått sammen om å gjøre felles handling. LO, Den norske kirke, Amnesty, Redd Barna og UNIO er med, samt Fellesutvalget for Palestina. Over førti organisasjoner er tilslutta utover dette.

– Gjennom å samle folk på gater og torg, viser vi i fellesskap solidaritet med Gaza. Folkelig engasjement er med på å øke presset for at Israel stopper drapene på barn og sivile i Gaza, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik, på vegne av alle organisasjonene.

Det blir markering i flere norske byer og tettsteder 16. desember. I Oslo er markeringen kl. 13.00 på Eidsvolls plass foran Stortinget.

Oversikt over lokal arrangementer finnes her:

https://www.facebook.com/people/Hele-landet-for-fred-i-Gaza/61554222493192/

Parolene for dagen er:

 • Stopp drapene på barn og sivile i Gaza
 • Forsvar folkeretten
 • Frigi sivile gisler og vilkårlig fengslede

Budskapet for markeringen er krystallklart:

«Vi kan ikke akseptere at folkeretten, som skal beskytte oss alle, settes til side. Vi kan ikke akseptere at barn og sivile drepes i tusentall. Det må finnes en politisk løsning. Vi krever umiddelbar slutt på bombingen og at barn og sivile skånes og får hjelp».

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

2 kommentarer

  1. Hei, i følge oversikten på Facebook ser det ikke ut til at det er arrangement i Tønsberg eller nærliggende byer. Det nærmeste er Oslo og Porsgrunn.
   Her er arrangementene listet opp på Facebook:
   Oslo, Trondheim, Tromsø, Stavanger, Bergen, Bodø, Fredrikstad, Porsgrunn, Voss, Geilo, Førde, Sørlandet, Alstahaug, Nordfjordeid, Rørvik, Ålesund, Lærdal, Haugesund, Molde, Hamar og Arendal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *