Leder på Gründerhuset Hi5, Marie Kobro Hanche-Olsen, og biophilic designer Johanna Winter ønsket velkommen til bobler og innvielse av makeover på Hi5.

Hentet naturen inn på Hi5

25. august, 2022

10:45

Ingen kommentar

Gjennom sommeren har det spiret og grodd på Hi5, både i nye bedrifter og planter. Naturen har flyttet inn, og helt standard kontorer har fått et snev av jungel.

Det er gründeren Johanna Winter, som driver med biophilic design, som har brukt sommermånedene på å innrede kontorlokalene i Rådhusgaten 1 med naturlige elementer.

Mange tok turen til åpnet hus med bobler og snacks på Hi5 på onsdag.
Illusjon av et bjørketre.

For alle sanser

-Biophilic design går ut på å bringe naturen inn. Det er forskning som sier at mennesker har det best når de har natur rundt seg, og her har jeg forsøkt å bringe noe for alle sanser, sier Johanna.
-Vi har malt veggene på dugnad, og brukt farger som harmonerer med naturen, fått inn lys, mange planter og til og med en liten fontene som skal bringe lyden av rennende vann.

Fontenen står ved en liten salong med tremøbler, og her kan man sette seg og nyte naturen. En liten luftfukter med blomsterduft kompletterer det hele, og du føler at du er ute i en blomstereng.

Bobler til lunsj

Hi5 med Marie Kobro Hanche-Olsen i spissen bød inn til bobler og snacks i lunsjtiden på en helt vanlig onsdag, og snart var lokalet fylt opp med folk som var nysgjerrige på å se Johannas design. Hun ble belønnet med mange wow og anerkjennende nikk.

Johanna holdt et innlegg der hun forklarte litt om tankene bak designet. Biophilic design er basert på menneskenes tilhørighet til naturen.

Det var også levende musikk ved Sverre Stenersen akkompagnert av Jørgen Leite Rief, og straks musikken var over, ble det øredøvende mingling i alt det grønne. En fin innvielse av de «nye» lokalene til Hi5.

Johanna snekret blomsterkassene selv.

Snekret blomsterkasser

-Det har vært mye arbeid, for vi har gjort alt selv, sier Johanna.
-Til og med blomsterkassene har jeg snekret sammen selv etter mål. I taket har jeg brukt hønsenetting for å henge opp kunstige grønne planter over lunsjbordet, for forskning viser at vi mennesker føler oss tryggest når vi har noe som gir en illusjon om vern over hodene våre. Fra før sto det to søyler utformet som bjørkestammer i lokalet, og der har vi lagd en illusjon av bjørkegreiner utover taket.

-Johanna har vært i aktivitet i sommer mens vi andre har vært på ferie, sier Marie, som er strålende fornøyd med Tønsbergs eneste biophilic kontor.
-Og alt har blitt gjort på et minimalt budsjett.

-Det trenger ikke å koste altfor mye å bringe naturen inn, sier Johanna Winter.
-Bare en liten grønn plante på skrivebordet ditt kan øke følelsen av harmoni og ro.

 

Før
Etter
Før
Etter

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.