KOSER SEG: Thomas Lunde (t.v.), Anne Lie Severinsen og Camilla Berntzen koser seg nede i kjelleren på Trio.

Her ble mange kjærester

18. januar, 2021

11:45

Ingen kommentar

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Trio fritidsklubb er sannsynligvis Norges største fritidsklubb for psykisk utviklingshemmede. I Slagenhallen samles bortimot 130 stykker hver torsdag.

SILJE MOSSESTAD tekst
TRI D. NGUYEN foto

Discolys i alle regnbuens farger og fengende rytmer gjør at dansegulvet fort blir fullt i kjelleren på Trio fritidsklubb.

– Dette er rene lørdagskvelden for disse som er her, sier Jan Kristian Johansen som er en av de ansatte ved klubben.

– «Hei, slutt og flørt sånn a’! Jeg ser deg nok!» Klubbens discjokey roper ut i høytaleren. Stemningen er på topp ute på dansegulvet.

Bra sjekkeplass

– En av de første gangene jeg var her, stod jeg og fulgte med på det som foregikk på dansegulvet. Da kom en av brukerne bort til meg og skrøt av alle de fine damene som er her. Dette er tydeligvis en bra sjekkeplass, sier Jan Kristian Johansen og trekker på smilebåndet.

Oppe i kiosken står Bjørn Andresen. Han har i tillegg til kiosken ansvaret for å selge lodd. Det synes han er moro.

– Jeg liker det veldig godt, og har vært her siden 1998, forteller Bjørn. Han er tydelig stolt og engasjert i det han gjør når han er på klubben.

FORLOVET: Jan Erik Hansen og Grethe Kristensen har vært forlovet i snart et år. De synes det er veldig stas å være på Trio fritidsklubb.

Kjærester

Ute i gangen treffer vi et forelsket par. Jan Erik Hansen og Grethe Kristensen har vært forlovet i et år til julaften.

– Hva liker dere best med å være på klubben?

– Jeg liker å se på Hotel Cæsar, danse og høre på musikk, sier Grethe.

I kjelleren er det nemlig storskjerm, og der hender det at det blir vist filmer. Datarommet er også populært. Her kan man dessuten tegne eller spille spill.

Tett program

Trio fritidsklubb har mange aktiviteter på programmet utover høsten. Motorkveld, trylleshow, bowling, vikingaften, karaoke, danmarkstur, haloween-party og visesang er bare noen av tingene som skal foregå de neste torsdagene frem mot jul.

– Vi gleder oss veldig til Danmarksturen, sier Jan Erik og Grethe.

Klubbmedlemmene er fra 20 – 70 år. Men her spiller alderen liten rolle. Flere har med seg ledsagerne sine. Det er ikke vanskelig å se at mange setter pris på å være på Trio. På dansegulvet viser mange en vanvittig glede og rytme.

Kjærlighet og omsorg

– Ringen som vandrer fra den ene til den andre er et bilde på livet på Trio, sier leder ved Trio fritidsklubb, Marte Wærsted Tandberg.

– Mange av medlemmene har vært sammen med hverandre opp igjennom årene. Noen har også vært forlovet. Brudd skjer, og kjærlighetssorg er et faktum. Men mest av alt er Trio en herlig blanding av livsglade mennesker med omsorg for hverandre, forteller Marte.

Hver gang hun er på klubben får hun drøssevis med klemmer.

– Det går ikke an å være i dårlig humør når man kommer på Trio. Når de ser meg, viser de tydelig at de er glade for å se meg. De roper navnet mitt og kommer mot meg, forteller Marte.

KIOSKSALG: – Skal det være en cola, spør Bjørn Andresen. Bård Simensen (t.v.) er glad i pølser. Forrige klubbkveld spiste han 23 stykker!

Pølser, pølser og pølser

Foran kiosken vokser køen. Lukten av nykokte pølser frister mange. Bård Simensen er en av dem som virkelig er glad i pølser.

– Sist gang spiste han 23 pølser på Trio! forteller Marte Wærsted Tandberg.

Bård er brukeransatt i klubben og jobber i kiosken. Som brukeransatt får man gratis medlemskap, avslutningsmiddag til jul og sommeren, i tillegg til gratis mat på klubben.

Og snakk om å benytte seg av godene!!

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *