Her er de 10 mest populære katterasene

I koronatiden er det mange som har skaffet seg hund, men enda flere har skaffet seg katt. Lurer du på hvilke ti katteraser som er de mest populære? Agria Dyreforsikring har hentet ut norsk og svensk statistikk fra de siste to årene.

Ikke uventet er det vår kjære huskatt som er på førsteplassen over de mest populære katterasene vi har skaffet oss under koronatiden. Den vennlige kjempen, maine coon, er på andreplass her i Norge etterfulgt av den silkemyke sibirkatten.

– Vi ser at det er akkurat de samme rasene som er på topp ti i vårt naboland Sverige, men med litt ulike plasseringer. I Sverige finner vi den hengivende ragdollen på andreplass etter huskatten. Vår egne rase, norsk skogkatt, er på sjetteplass i Norge og på femte hos våre naboer, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Topp 10 katteraser i Norge:

 1. Huskatt
 2. Maine coon
 3. Sibirkatt
 4. Ragdoll
 5. Hellig birma
 6. Norsk skogkatt
 7. Britisk korthår
 8. Bengal
 9. Devon rex
 10. Perser

Topp 10 katteraser i Sverige:

 1. Huskatt
 2. Ragdoll
 3. Sibirkatt
 4. Maine coon
 5. Norsk skogkatt
 6. Hellig birma
 7. Britisk korthår
 8. Bengal
 9. Devon rex
 10. Perser

*Opplysningene kommer fra forsikrede katter i Agria Dyreforsikring Norge og Agria Djurförsäkring Sverige fra januar 2020 til februar 2022.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.