BLOMSTER: Naturen virker beroligende på oss og nå skal naturen inn! Her i form av et blomstertapet. Foto: Storeys

Her er høstens tapet-trender

4. oktober, 2023

07:43

Ingen kommentar

Nå er det Wallpaper Week, eller tapetuken på godt norsk. En årlig internasjonal feiring for å hylle tapeter og alt som er bra i tapetverdenen. Vil du ha et personlig rom med mye stemning, så kan tapet definitivt være en mulighet.  Vi har tatt tempen på de norske tapet-trendene nå.

Når det kommer til å forandre et rom og gi det en unik og personlig karakter, er tapet en tidløs og allsidig løsning som har kommet sterkere tilbake i moderne interiørdesign. Det er ikke lenger bare et dekorativt element fra fortiden, men heller en form som gir uttrykk for personlig stil og estetikk.

Mangfold

En av de største fordelene med tapet er mangfoldet av tilgjengelige stiler og mønstre. Fra tidløse motiver, til historiske varianter og teksturer som etterlikner alt fra tre til murstein, er utvalget bortimot uendelig.

Tapet har også endel praktiske fordeler:

  • Holdbarhet: God kvalitetstapet kan vare i mange år uten å falme eller miste sin glans.
  • Skjuler ujevnheter: Tapet kan bidra til å skjule små feil eller ujevnheter på veggene og gir en jevn overflate.
  • Utallige muligheter: Med et bredt utvalg av mønstre og farger, kan du enkelt skape den stemningen du ønsker i rommet ditt.
  • Enkelt vedlikehold: Tapet er relativt enkelt å rengjøre og vedlikeholde.

De norske tapettrendene nå

Hos Green Apple kan Kristian Halvorsen fortelle at deres desiderte bestselger nå er Artes Flamant Les Unis.

–  Det er en tidløs eksklusiv linlook i 76 farger på fiberkvalitet. Denne blir ofte brukt i hele rom og hele hus da den gir varme og et taktilt uttrykk som lin.

Hos Storeys er det derimot et blomstertapet som ligger øverst på bestselgerlisten, selv om Nina Cathrine Pettersen påpeker at det er tett i toppen.

– Dette er en bestselger og er fra kolleksjonen Botanical, som inneholder mange ulike design. Designet er delikat, nostalgisk, enkel å kombinere med annet, har god kvalitet og gir flott liv til veggen, sier hun.

Til slutt kan Camilla Jacobsen hos Intag fortelle at det der er et tapet som heter High Performance Texture fra Omexco som er en av favorittene om dagen:

–   Det ser ut som et tekstiltapet, men er et tapet i svært sterk fiberkvalitet, som oppfyller høye tekniske krav på lik linje som vinyl, og det er samtidig et miljøvennlig produkt med bærekraftig produksjon i alle ledd. Det kan brukes både til privat- og prosjektmarkedet, avslutter hun.

Konklusjonen får da være at de norske tapettrendene føyer seg inn i rekken av interiørtendensene ellers; vi ønsker naturelementer, taktilitet, koselig stemning og lun hygge inn i hjemmene våre.

LINLOOK: Et fibertapet som gir linfølelse. Selv om det er ensfarget, gir det et helt annet uttrykk og følelse enn om veggen hadde vært malt.
NATURPRINT: Her er et kjøkken tapetsert med naturprint-tapet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *