Steinar Hem (huseier) og Inger Marid Eia (deltaker i Atelier 1818).

-Her kan jeg gjøre som jeg vil

18. juli, 2023

13:56

Ingen kommentar

Utsagnet kommer fra et medlem av Atelier 1818, som ligger like ved Tønsberg og Færder bibliotek.

Tekst og foto: Sigrid Kittelsen, Seniorskriver
Andre i dette malefellesskapet bekrefter at her er det åpent for et vidt spekter av uttrykk, fra det naturalistiske til det abstrakte. Mange bruker akrylmaling, men det er fritt fram for å prøve ut ideer i kull, blyant, pastell, trykk og blandingsteknikker, alt som tenkes kan.
-Vi må tørre å feile, sier en annen. -Det er nødvendig for å kunne lykkes.

Fast ukedag

Arbeidet foregår gruppevis. Hver gruppe disponerer i utgangspunktet en fast ukedag. I tillegg kan man benytte lokalene når det er ledig plass, enten hos en annen gruppe om formiddagen, eller ettermiddag/kveld, lørdag/søndag. Målet er 20 deltakere og nå er det ledige plasser. Nye medlemmer må ha noe erfaring og kunne arbeide selvstendig, ettersom gruppene ikke driver opplæring, kun gir korrektur når det ønskes.

Søker lærer

Huseier Steinar Hem ønsker imidlertid å starte kurs og er på leting etter en lærer. Han ser da for seg kurs som går en gang pr uke om ettermiddag/kveld og over flere uker. Malekurs for nybegynnere. Ingen opplæring eller kurs siden før pandemien.
Atelier 1818 ble startet 18 august klokka 18, derav navnet. Året var 2014. Elever av Astrid Mørland i Åsgårdstrand var grunnstammen. Etter hvert har nye deltakere, med annen erfaring og skoler kommet til. Det er en blanding av seniorer og yngre, men alle ønsker å utfordre seg selv og skape noe.
-Det er fint å komme hit, ta på malerhabitten og starte. Jeg går bort fra oppvask og hverdag, inn til nye muligheter. Atelier 1818 er et fristed og en ladestasjon, preget av latter og alvor, men først og sist: KREATIVITET.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *