Avdelingsdirektør i Nav, Tone Berge Hansen

Høyest arbeidsledighet i landet

28. oktober, 2022

14:52

Ingen kommentar

Vestfold og Telemark er det fylket i landet med høyest andel arbeidsledige. I oktober var 2,1 prosent, eller 4.300 personer registrert som helt arbeidsledige her.

– Arbeidsledigheten er allikevel historisk lav, og noen bransjer sliter med å skaffe nok arbeidskraft. Utover høsten og vinteren forventes det et litt tøffere arbeidsmarked som et resultat av et økende kostnadsnivå, vanskeligere tilgjengelighet av varer og transport og et mer urolig verdensbilde, sier avdelingsdirektør i NAV Vestfold og Telemark Tone Berge Hansen.

Flest menn

Det er flere helt arbeidsledige menn enn kvinner. Mens 2,2 prosent av menn er uten jobb, er andelen blant kvinner 1,9 prosent.

Permitteringer og oppsigelser

297 av arbeidssøkerne er permitterte, og mange av disse har bakgrunn fra industriarbeid. Samtidig fikk 144 personer varsel om permittering eller oppsigelse i oktober.

Etterspørsel etter arbeidskraft

I løpet av oktober ble det registrert 2 500 ledige stillinger i Vestfold og Telemark. Flest ledige stillinger var det innen helse, pleie og omsorg og innen butikk- og salgsarbeid.

– Det er gode muligheter for arbeidssøkere og en del utlyste stillinger nå. Vi ser at noen av bedriftene som sliter med å få tak i arbeidskraft senker kravene og investerer mer i opplæring av nyansatte. For NAV er det viktig at vi, sammen med arbeidslivet og andre, er med på å styrke den kompetansen og de ferdighetene arbeidslivet etterspør, avslutter Berge Hansen.

Stor variasjon fylket

Høyest ledighet er det i Horten med 2,8 prosent etterfulgt av Skien med 2,5 prosent. Nissedal har lavest ledighet med 0,4 prosent etterfulgt av Fyresdal og Tokke, begge med 0,5 prosent ledighet.

Nøkkeltall:

Antall helt ledige: 4.311

Andel helt ledige: 2,1 prosent (1,6 prosent i landet)

Antall delvis ledige: 2.022

Antall på arbeidsmarkedstiltak: 794

Ledige stillinger: 2.501

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *