Høysesong for tyverier når båten står på land.

Høysesong for tyveri fra fritidsbåter.

3. februar, 2023

08:34

Ingen kommentar

Vinteren er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer. – Vi erfarer at det er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer når båten står på land. Det er typisk rett etter opptak i forbindelse med at båt skal i opplag, på land rett før sjøsetting, eller når båt står på land i vinteropplag, sier Thomas Røang, Senior Forsikringsrådgiver og KAM hos Söderberg & Partners Båt.

Vi anbefaler å ta en tur innom båten for å påse at det ikke har vært noen ubudne gjester om bord.

– For å forhindre tyveri, kan du vurdere om utstyr som er relativt lett å demontere, bør låses inn hjemme, fortsetter han. – Står båten på henger, er det viktig å sørge for at den er låst hvis den står tilgjengelig for å kunne hektes på en bil.

Mange oppdager tyveriet og eventuelt innbruddet først når båten skal klargjøres for ny sesong. Da kan følgeskaden på båten være mye større enn det skaden var i utgangspunktet. Det kan også fort ta lang tid å få tak i nytt utstyr og deler, som igjen vil kunne forsinke sesongstart.

– Den siste tiden har vi også sett en økende trend til at folk sier opp sin forsikring om vinteren for å spare penger. I en periode med økte rente- og levekostnader kan det være lett å tenke at båtforsikring er noe man ikke trenger når båten ligger «trygt» på land. Med bakgrunn i erfaringene over kan det kan fort bli kostbar erfaring, avslutter Røang.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *