Tone Berge Hansen (Ap). Foto: Tom Riis.

Hun blir ny avdelingsdirektør i NAV

24. juni, 2022

10:21

Ingen kommentar

NAV Vestfold og Telemark søkte etter en samfunnsengasjert ny avdelingsdirektør, og har funnet det. Tone Elisabeth Berge Hansen går fra jobbene som politisk leder i Vestfold og Telemark fylkeskommune og seksjonsleder ved sykehuset i Telemark, og blir NAVs nye avdelingsdirektør.

Tone Berge Hansen følte at stillingen snakket til henne da den ble utlyst. Nå er hun stolt over å ha fått jobben, og klar for å ta fatt på nye oppgaver.

– NAV har det viktigste samfunnsoppdraget i verden, og jeg gleder meg til å være med på å jobbe for å styrke inkludering og minske utenforskapet i regionen. I denne jobben vil jeg få muligheten til å kombinere erfaringene mine fra politikk og helse med de sakene jeg virkelig brenner for. Jeg kommer nok også til å ta med meg helseperspektivet inn i jobben, for det er umulig å tenke god helse uten meningsfulle aktiviteter og arbeid, sier Berge Hansen.

Bred erfaring

Berge Hansen har en bred yrkesbakgrunn fra helse og politikk, med mange års ledererfaring. Etter studier jobbet hun som fysioterapeut, før hun ledet prosjektet «Raskere tilbake» ved Kysthospitalet og i Helse Sør-Øst. Hun har også jobbet i NAV tidligere. Da jobbet hun som IA-rådgiver, med forebygging og oppfølging av sykefravær. I Porsgrunn kommune har hun ledet helse- og omsorgsutvalget. I 2019 ble hun ansatt som seksjonsleder for avdelingen for psykoseavdelingen ved sykehuset i Telemark. Hun har også en master i helsefremmende arbeid.

Politisk engasjert

Det politiske engasjementet til Tone Berge Hansen starta i 2009. Skolenedleggelser vekket engasjementet hennes, og gjorde at hun meldte seg inn i Arbeiderpartiet. Etter noen år i politikken i Porsgrunn kommune ble hun politisk aktiv i Telemark fylkeskommune, og fra 2021 har hun vært folkevalgt i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Siden da har hun vært hovedutvalgsleder for næring og reiseliv, og leder for hovedutvalget for Telemark i fylkeskommunen.

Avdelingsdirektøren vil lede avdelingen Samfunnspartner og rapportere til direktør i NAV Vestfold og Telemark. Hun vil være en av tre avdelingsdirektører i fylkets ledergruppe.

God kompetanse

Berge Hansen gleder seg til å samarbeide med andre aktører i samfunnet om å oppfylle NAVs samfunnsoppdrag.

– Med ekstrem lav arbeidsledighet, er NAVs samfunnsoppdrag ekstra viktig nå. NAV må, sammen med andre, hjelpe de som står utenfor inn i arbeidslivet, hjelpe flere med å beholde jobbene sine, og jobbe med å forebygge utenforskap på lang sikt. Jeg gleder meg, sier Tone.

Direktør i NAV Vestfold og Telemark Terje Tønnessen ser frem til å få med seg Tone Berge Hansen på laget.

– Tone har svært god kompetanse til denne rollen, og et høyt engasjement. Spesielt bra er det at hun er så godt kjent i den offentlige samfunnsdebatten, og med mange av NAVs samarbeidspartnere. Dette vil antagelig styrke det viktige samarbeidet mellom NAV og andre i samfunnet, sier Tønnessen.

Tone bor i Brevik med familien sin. Når hun ikke jobber, liker hun å synge, strikke, gå på tur med og uten ski på beina og være sammen med gode venner og familie. Hun overtar stillingen etter Tone Størseth, som sluttet etter å ha fått ny stilling som prosjektleder for omstillingsprogrammet i Drangedal kommune.

Oppstartsdato er ikke bestemt, men Tone Berge Hansen vil starte i stillingen i løpet av høsten.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *