Hva vet du om Det fjerde vikingskipet?

9. august, 2023

10:38

Ingen kommentar

I utstillingen Det fjerde vikingskipet står handel og handelsskip i fokus. Du kommer tett på Klåstadskipet, er et av bare fire bevarte skip fra vikingtiden i Norge. Lastet med brynestein fra Eidsborg var det på vei ut i verden da det forliste en  gang rundt år 1000. 

Tekst: Maren Wegge Nilsen

De mange skipene funnet i Vestfold vitner om havets betydning for menneskene som bodde her. Klåstadskipet skiller seg imidlertid ut som Norges eneste bevarte handelsskip fra vikingtid.

Med utgangspunkt i Klåstadskipet ser utstillingen nærmere på en fortelling om handel, samfunnsutvikling og innovasjon i vikingtid. Publikum inviteres med på en handelsreise. Lær mer om hvilke varer som var viktige og velg hva ditt skip skal lastes med. Kanskje vil du ta ferden mot vest til det frankiske riket, eller langs elvene i øst mot Bysants eller kalifatet?

I denne omvisningen vil vår rådgiver Fredrik Bjønnes gå nærmere inn på bakgrunnen for utstillingen, og hvorfor Klåstadskipet har en så viktig betydning i dag.

Velkommen til omvisning på Slottsfjellsmuseet 10. august kl.13.00-14.00!

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *