RETRO: Ribana Pjorkowska (t. v.) og datteren Nela, som er daglig leder i klesbutikken, viser frem litt av varene de kan by på. Ribana holder en telefonveske – kanskje 70-tallets svar på mobil?

Ikke hvilken som helst klesbutikk

Da lokalet ved siden av neglesalongen Nelispa ble ledig, slo Ribana Pjorkowska til og fikk med det realisert en livslang drøm: En klesbutikk. Men ikke hvilken som helst klesbutikk.

TEKST OG FOTO: Bente Wemundstad

Ribana har drevet Nelispa neglesalong i 15 år – først på Kjøpmannskjær, og de siste 12 årene i Tønsberg sentrum. Gjennom alle disse årene har hun opparbeidet seg en fast kundekrets, og mange av kundene er hyttefolk utenbys fra. I fjor høst ble nabolokalene i Øvre Langgate ledige, og Ribana slo til og leide dem også.

Klesfamilie fra Polen

Ribana kommer fra Szczecin i Polen, og familien hennes har alltid drevet med klær.

BEVÆPNET: Ribanas våpen er en veske.

-Vi hadde tre butikker, og min mor reiste til Tyrkia i 30 år for å handle inn til butikkene. Fortsatt handler hun inn spesielle klær til oss som hun sender hit, sier Ribana. Ribana drev selv en av butikkene familien eide, og i bunnen har hun en økonomiutdannelse fra Polen.

Da hennes daværende mann begynte å jobbe i Norge, flyttet hun og barna etter, og de havnet i Tønsberg. Ganske umiddelbart etter ankomst startet hun Nelispa.

-Jeg fikk ikke godkjent økonomiutdannelsen i Norge, så jeg måtte finne på noe annet. Og jeg har alltid interessert meg for form og farge, mote og trender, sier Ribana.

Til tross for at hun ikke kunne språket, gikk neglesalongen bra.

Merkevarer

Moteinteressen har hun beholdt hele tiden, og hun har vært en flittig bruker av finn.no. Her har hun solgt mange av egne klær, og også kjøpt.

ARMANI: Disse jakkene er trendy nå, og du kan kjøpe en second hand i merket Armani hos Ribanel.

-Jeg har hele tiden vært på utkikk etter det unike og kvalitet, sier hun.

Dette har hun videreført til Ribanel. Her er utvalget unikt og spesielt, og man kan finne mange skatter her. Merkevarer om hverandre, både i klær, sko og vesker. Festantrekk, hverdagsantrekk og tilbehør har én fellesnevner: De er av god kvalitet og gjerne fra et anerkjent merke. En kort sveip gjennom butikken avslører både Yves Saint Laurent, Gucci, Mikael Kors og Guess – for å nevne noen.

Klærne kjøper de fra finn.no, eller oppsøker bruktbutikker der de leter etter skattene. De har strenge krav til varene de kjøper inn, og det er også viktig at det er god variasjon på størrelsene. Det hender også at folk kommer til butikken med klær de tror passer inn.

-Men vi tar ikke imot klær fra billigkjedene, sier daglig leder Nela Pjorkowska (21).

YSL: Bruker du størrelse 38, kan du få deg fine Yves Saint Laurent-sko til en rimelig penge.

Med egen vri

Nela har ikke helt bestemt seg for hvilken vei hun skal gå yrkesmessig, men foreløpig trives hun veldig godt med å jobbe i butikken sammen med moren. Her får hun brukt sine kreative evner, både i utstillingen av klær, men også å sette sitt eget preg på ting hun selger.

-Jeg kan sette på litt bling her og der, eller farge et plagg for å gjøre det spesielt. Det er det unike det handler om her hos Ribanel, sier Nela.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til «+» saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *