Fra venstre: Pål Anders Ullevålseter, Erlend Lønnum, Arve Lønnum, Peter Ozsvat Carlsson og Ane Lønnum. Foto: Reitwagen.no

Ikke tro du er verdensmester

19. juli, 2022

14:57

Ingen kommentar

– Pål Anders Ullevålseter er frontfigur i en ny holdningsskapende Facebook-film og YouTube-video om å kjøre MC med klokskap og med gode kjøreteknikker. Filmen lanseres i dag for å bidra til økt fokus på MC-førerrollen. Det er Pål Anders Ullevålseter som sammen med Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, står bak ideen til filmen.

Sammen med Vegmyndighetene og alle organisasjoner involvert i trafikksikkerhetsarbeidet og Nullvisjonen i Norge gjøres det nå en rekke tiltak for å få ned tallet på ulykker.

– MC-råd nr. 1. Ingen er verdensmester på veien, sier den tidligere verdensmesteren Pål Anders Ullevålseter. Han gir videre fire gode råd til alle motorsyklister for å bidra til å unngå ulykkessituasjoner. Dette er et viktig budskap som vi må minne alle som ferdes på veien med motorsykkel om, understreker Ullevålseter. I filmen gir han råd til Ane Lønnum (20) som nettopp har fått full førerrett klasse A motorsykkel.

Gjennom spredning i sosiale medier vil filmen raskt nå de mer enn 200.000 som har førerkort på motorsykkel i Norge.

Pål Anders Ullevålseter gir følgende fire råd i videoen:

MC-råd nr. 1: Ikke tro du er verdensmester. Kjør nøkternt.
MC-råd nr. 2: Ferdig med brems før svingen. Da er du trygg og har god kontroll.
MC-råd nr. 3: Kjør i ditt tempo. Ikke la andre styre din hastighet og kjøretempo.
MC-råd nr. 4: Dra på kurs. Førerkurs finnes over hele landet og anbefales på det sterkeste.

– Vi har hatt nær dial og med vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og hennes stab siden de tok initiativet til sterkere koordinering mellom de sentrale trafikkaktørene tidligere i sommer, sier Per-Anton Vinje, som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF.

Viktig med gode holdningsskapende tiltak

– Da vi inviterte til krisemøte med de viktige aktørene i forkant av ferien var det nettopp for å oppfordre til gode ideer og tiltak for å nå ut med viktig informasjon til bilister og motorsyklister. Vi er glade for at det nå gjøres flere tiltak for å spre viktig informasjon til alle som kjører motorsykkel. Det holdningsskapende arbeidet er svært viktig og det er et flott initiativ som MCF har tatt med å utvikle videoen med Pål Anders Ullevålseter, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovlandi en kommentar.

– Vi i MCF tok oppfordringen fra Vegdirektørene og myndighetene til å være med å bidra med informasjon og holdningsskapende tiltak. Opptaket til videoen skjedde rett i forkant av ferien og nå skal vi bidra til å få spredt filmen med god og viktig informasjon til både bilister og motorsyklister, sier Per-Anton Vinjei MCF. Det er sterkt å høre at selv ikke en ekte verdensmester som Pål Anders Ullevålseter er verdensmester på veien.

– Videoen med Pål Anders Ullevålseter er et viktig tiltak fra oss som representerer de fleste store merkene som selges i Norge og vi håper den nå får god spredning i mediene og sosiale kanaler til alle med interesse for MC-kjøring, understreker Vinje i MCF.

Viktig debatt i Arendalsuka 2022

Dette blir også et viktig tema i forbindelse med Arendalsuka i år. På torsdag 18. august kl.
18.00-19.00 blir det en Motorsykkelpolitisk Debatt i regi av MCF, Motorsykkelimportørenes
Forening, NMCU, Norges Motorcykkel Union. Her deltar også Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Fakta om Pål Anders Ullevålseter:

Tidligere verdensmester sammenlagt i Ørkenrally i 2004, Europamester i Enduro i 1998 og 2000, motorsyklist og 12 ganger Rally Dakar-deltaker Pål Anders Ullevålseter (54) har også vunnet fire realityserier for kjendiser, Isdans i 2007, 71 grader Nord i 2011, Farmen kjendis i 2018 og Mesternes Mester i 2019. Pål Anders Ullevålseter har også vært aktiv i å markedsføre Norge som et av verdens flotteste land å kjøre motorsykkel igjennom Hubriding.no filmen.

Kort om Motorsykkelimportørenes forening, MCF:

MCF, Motorsykkelimportørenes arbeid fører til fordeler for de som kjører tohjuling i Norge. Foreningen organiserer de største importørene av motorsykkel, moped og scooter i Norge. Sammen med offentlig myndigheter, brukerorganisasjoner og andre premissleverandører arbeider MCF for å tilrettelegge en bedre hverdag for motorsyklisten. Foreningen er også medarrangør av MC–messen som arrangeres annet hvert år. Slagordet til foreningen er: MC – En sjelden kombinasjon av fornuft og glede. Importører av disse merkene er medlem: Aprilia, BMW, Daelim, Derbi, Ducati, Gilera, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Hyosung, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Kymco, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Rieju, Slingshot, SMC, Suzuki, SYM, TGB, Triumph, Vespa, Indian og Yamaha.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.