Daglig leder i Omega Holtan, Ragnar Holtan

Jernbanebru-avtale for Omega Holtan

24. april, 2023

14:05

Ingen kommentar

Tønsberg-selskapet Omega Holtan skal bistå Implenia med elektro- og automasjonsprosjektering i brukasse og seilingsled når Norges lengste jernbanebru skal bygges. Implenia er hovedentreprenør på BaneNor-prosjektet i Stange kommune.

Jernbanebrua over Tangenvika blir i overkant av én kilometer lang. Prosjektet omfatter også bygging av cirka to kilometer dagsone for det nye dobbeltsporet mellom Espa og Furnesbakken.
Norconsult er hovedrådgiver i prosjektet, mens Omega Holtan skal planlegge elektro- og automasjonsanlegget i brukassen og seilingsled. Detaljprosjekteringen gjennomføres modellbasert.
Prosjektet skal miljøsertifiseres, BREEAM Infrastructure, av Norconsult. Det er stilt høye krav til miljø og bærekraft, for å sikre minst mulig påvirkning på miljøet i og rundt Mjøsa.
–  Vi har jobbet med dette prosjektet en stund, og vi er glade for å bli valgt som rådgiver når  landets lengste jernbanebru skal bygges. Sammen med Implenia og Norconsult skal vi sørge for at dette blir et vellykket prosjekt, som gir mer klimavennlig godstrafikk, og reduserer reisetiden mellom Oslo og Hamar. Jeg er stolt over at vi igjen velges som partner til et av Implenias prosjekter, sier daglig leder i Omega Holtan, Ragnar Holtan.
Omega Holtan er en del av Rejlers Norge, som har betydelig erfaring med rådgivning og prosjektering når infrastruktur-prosjekter skal bygges eller rehabiliteres.
Dobbeltsporet mellom Hamar og Oslo er tilrettelagt for at togene skal kunne kjøre i opptil 250 km i timen. Med det nye dobbeltsporet får togpassasjerene flere avganger og kortere reisetid mellom de to byene. I tillegg økes kapasiteten for godstransport. Prosjektet er planlagt ferdig i 2027.

Oversiktsbilde over Tangenvika jernbanebru, som blir Norges lengste når den står ferdig i 2027.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *