Det var god stemning blant festivaldeltakerne Ruben, Jonas og Patrik, som sto først i køen på vei inn til Slottsfjellsfestivalen onsdag.

Kalddusjen uteble fra Slottsfjellsfestivalen

10. juli, 2024

16:28

Ingen kommentar

Tekst og foto: Bendik Berntsen

Postgirobyggets Solskinnsdag skulle erstattes med Kaizers Orchestras Tusen dråper regn da Slottsfjellfestivalen åpnet onsdag. Slik ble det ikke.

Sommerbyen Tønsberg er kjent for å arrangere solskinnssesongens store fest. Slottsfjellfestivalen på Kaldnes er blant Norges største folkefester, strekker seg over to hverdager og byr på åtte scener med velkjente artister.

Men mange fryktet at årets høydepunkt skulle preges av et voldsomt nedbør. Fryktelige regnskyll var meldt, og festivaldeltagerne forberedte seg på en klissvåt åpningsdag. Heldigvis levde ikke værmeldingen opp til forventningene.

Gule farevarsler, lyn og torden druknet i festmusikk og sceneaktiviteter.

De dystre spådommene regjerte onsdag morgen, og Tønsbergs spirende sommersol var ikke å skimte. Men til de festklare gjestenes store glede, roet nedbøren seg i god tid før festivalstart. Regnjakkene og ponchoene kunne med god grunn erstattes med kreative festivalantrekk.

– Hvordan er stemningen nå?

– Bra, svarer Ruben Risengård (28), Jonas Lislevand (27) og Patrik Aakerholt (27) nærmest i kor.

Kompisene hadde kledd seg opp i matchende badeand-antrekk og reist hele veien fra Evje for å se Aurora. Trioen sto lenge i kø før portene omsider åpnet og festivaldagene trommet i gang.

Det meldte regnværet satte ingen frykt i kompisgjengen – snarere tvert imot:

– Det hadde ikke gjort noe med litt regn, men det stoppa jo, så det er bra.

Spor av nattens regnvær

Likevel sto guttene i gjørme under samtalen med By Tønsberg & Færder. Lengre inn på festivalområdet var det store badebasseng etter nattens regnvær.Inne på festivalområdet kunne besøkende bokstavelig talt ta seg en dukkert i vanndammene.

Guttene fra Evje var ved godt mot og gledet seg stort til deres første Slottsfjellfestival. De oppfordret flere til å komme seg på plass ettersom været ikke var i nærheten av hva som var meldt.

Fortvil ikke, kjære leser som klør i Slottsfjell-dansefoten: Regnværet uteble, og torsdag blir det kjempevær – attpåtil 20 grader og sol.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.